Биячът на полицаи и племенникът му Ангел и Асен Шуманови,

...
Биячът на полицаи и племенникът му Ангел и Асен Шуманови,
Коментари Харесай

Скандални разкрития за биячите на полицаи в Стамболийски: На адреса им регистрирани 1470 души

Биячът на служители на реда и племенникът му Ангел и Асен Шуманови, се описаха като жертви пред съда. Те настояват, че са били подложени на полицейски тормоз и принуждение по време на изборния ден – 2 април.
В неделя следобяд моторизирани униформени подали знак на Асен Шуманов да спре за инспекция, защото мотопедът му бил без номера. Вместо да се подчини обаче, тръгнал да бяга. След като стигнал до махалата, той зарязал возилото и побягнал. Униформените почнали да го гонят, само че чичото се намесил за да осуети ареста. Спънал единия служител на реда и последвало блъскане. За минути на мястото се събрали към 50 роми, които обкръжили служителите на реда. Започнали да наскърбяват чиновниците на реда, да ги целят с камъни, бутилки и така нататък Вследствие на похищението служителите на реда са получили пострадвания.
Малко по-късно в разпоредена спецакция в махалата, като там са изпратени няколко екипа на Жандармерията и „ Специализирани полицейски сили “. Именно тогава са задържани шест души, като на четирима са повдигнати обвинявания.
Днес чичото и племенникът бяха доведени с белезници в правосъдната зала. И двамата настояват, че желаят да се върнат вкъщи, защото имат деца и близки, за които да се грижат. До разпит бяха позволени двама очевидци – дамата и братовчед на Асен. Адвокатът на подсъдимите Сузана Алекова посочи, че от случката насам в махалата има засилено полицейско наличие и че жителите се опасяват. Някои от хората спели на палатка и не желали да се приберат по домовете си, с цел да не бъдат бити.
„ Хората, които живеят там всеобщо се оплакват, че униформени са чупили порти и прозорци, че са удряли почтени пред очите на децата им “, сподели адв. Алекова.
Прокурорът посочи, че на въпросният адрес, на който живеят чичото и племенникът има регистрирани още 1470 души.
И двамата арестувани акцентираха, че фамилиите им разчитат на тях. Жената на Асен – Даниела, която бе разпитана в залата, уточни, че от брачна половинка си има две деца, както и че родителите му живеят с тях. „ Само той се грижи за нас, работи на частно. Всичко Асен прави. Онзи ден, когато стана това, влязоха към 10 патрулки в махалата, влизаха в непознати домове, биха хората, трошиха всичко. Хората избягаха. И ние избягахме при майка ми “, разказа тя случилото се в изборната нощ, оповестява „ Марица “.
Чичото Ангел е с обвиняване за причиняване на леки телесни повреди на двамата униформени. Асен пък е с три обвинявания – за бягство, за това, че карал нерегистрирано МПС, както и че е недееспособен.
Прокуратурата изиска непрекъснат арест и за двамата. Изтъкна също, че през януари Асен е бил спрян за инспекция. Бил му формиран акт, че ръководи без да има това право. През март персонално му е връчено наказателно разпореждане. Няма и месец по-късно, на 2-ри април, Асен още веднъж ръководи без да е дееспособен.
Предстои съдът да вземе решение.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР