Бия тревога! От разговорите, които проведох с много зъболекари и

...
Бия тревога! От разговорите, които проведох с много зъболекари и
Коментари Харесай

Бият тревога за живота на зъболекарите, поразявани от коронаирус

Бия паника! От диалозите, които организирах с доста зъболекари и от това, което виждам в обществените мрежи, разбирам едно: Зъболекарите се заразяват от COVID-19, някои към този момент са изумени от него и не са сред нас. Това написа до Фрог нюз Сергей Пенов, основател и основен редактор на „ Стоматологичен свят ” от 1997 година
Официална статистика за този факт обаче няма – нито в Министерството на здравеопазването, нито където и да било. Вниманието към тях е нулево, медиите също не се обръщат към проблемите и болките им, изяснява още той.

Надявам се в идващите редове да разберете какви са възприятията на българските зъболекари сега. Ние сме на огневата линия, само че не съществуваме в статистиките. Нито един път не запалихме светлинки за нас, написа журналистът.

Сергей Пенов показва и поста на доктор Ирен Влахова от София, който с нейно позволение е оповестен в уеб страницата www.dentalworldbg.com

Д-р Ирен Влахова, ортодонт от София, споделя:

„ Facebook-ът ме пита what`s in my mind и по тази причина споделям какво ме вълнува тази заран. Знам, че е рано, знам че е събота, само че от през вчерашния ден ми е доста тягостно. Защо?

Прочетох пост за наша колежка, която е умряла. Не я познавам, само че прочетох доста благи думи от мои другари. Съболезнования на околните и!

И се замислих кои сме ние ДЕНТАЛНИТЕ лекари...Не съществуваме нито в статистиките, нито в „ инфектиран медицински личен състав ", нито в излекувани, нито в непреборили се, не покриваме и условията за финансово стимулиране.

Нито един път не запалихме светлинки и за нас, И не си ръкопляскахме.

Не ме гони никакъв нарцистичен комплекс, само че не желая да сме толкоз невидими. Искам и ние да сме сплотени както са учители, фармацевти, лекари. Защото къде сме ние – не на първа линия, а на ОГНЕВАТА линия. Ние сме в пожара на вируса и усещаме „ жегата " и горим, ще стартираме и да угасваме...

Пациентите отварят уста на единствено 10-15 см и ТОЙ е там. Само и само пред нас маските са долу, за разлика от учебни заведения, аптеки, магазини. Знаем какъв брой мъчно се работи с цялото бойно снаряжение, с което се екипираме, с цел да пазим нас, с цел да пазим тях, с цел да пазим фамилиите си. Защото ние не можем да работим от у дома, не можем да лекуваме по телефона, не можем да върнем човек с болки.

Сигурно не споделям нищо ново, само че ми е болно, че сме толкоз невидими.......като сираци, които оцеляват поединично...

Бъдете здрави! "

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР