Бившият №3 в световната ранглиста Доминик Тийм започна с победа

...
Бившият №3 в световната ранглиста Доминик Тийм започна с победа
Коментари Харесай

Доминик Тийм започна с победа след обрат в Тел Авив

Бившият №3 в международната класация Доминик Тийм стартира с победа присъединяване си на шампионата от сериите АТР 250, откакто надигра в три сета сърбинът Ласло Джере.

Австриецът, който взе участие с " уайлдкард " реализира цялостен поврат, с цел да стигне до крайния триумф след 5:7, 7:6(3), 6:4.

В първия сет Джере пръв осъществя пробив в третия гейм, с цел да поведе с 2:1, само че Тиийм съумя да стигне до равенството при 4:4. В 11-ия гейм обаче сърбинът още веднъж взе подаването на противника си, а по-късно на собствен сервис постави завършек на първата част след 7:5.

Във втората Тийм беше тенисистът, който първи стигна до пробив, повеждайки с 3:1, само че както и в първия сет паритетът беше възобновен при 4:4. В последна сметка се стигна до тайбрек, в който австриецът завоюва последните пет разигравания, с цел да се наложи със 7-3 точки и да вкара срещата в решителна трета част.

В последния сет първенецът от US Open 2020 реализира ранен пробив в третия гейм, а след това сервираше устойчиво и закономерно стигна до крайния триумф след 6:4 и повече от 2 часа и 40 минути на корта.

По този метод Доминик Тийм си уреди среща във втория кръг с №2 в схемата Марин Чилич в мач, който ще опълчи двама някогашни първенци от US Open.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР