Бившият №1 в света Новак Джокович се класира за четвъртия

...
Бившият №1 в света Новак Джокович се класира за четвъртия
Коментари Харесай

Джокович се класира за осминафиналите, Зверев отпадна в петсетова драма

Бившият №1 в света Новак Джокович се класира за четвъртия кръг на " Уимбълдън " след победа в четири сета над Кайл Едмънд 4:6, 6:3, 6:2, 6:4 за 2.56 часа. Трикратният първенец в Лондон не стартира добре, само че последователно откри играта си и се оправи с представителя на домакините.

По време на целия мач публиката на централния корт поддържаше доста шумно Едмънд, само че Джокович не му остави шансове в края на дуела.

Джокович, който се завърна на " Уимбълдън " година след травмата си в лакътя, поради която напусна шампионата в четвъртфиналите, записа 18 аса. Той направи смао две двойни неточности и беше доста постоянен в течение на целия мач. Макар че загуби първия сет, сърбинът не играеше неприятно. След това той подвигна още равнището на ударите си, понижи броя на грешките и това се оказа решаващо.

Във втория сет Джокович направи пробив в решителен миг, с цел да поведе с 5:3. Това повлия доста на Едмънд, който загуби частта и позволи нов пробив още в първия гейм на третия сет. След мощно показване на Джокович, което го изведе напред в резултата, сърбинът нямаше проблеми да затвори дуела за по-малко от три часа.

Roaring into contention.

Pure emotion on show from @djokernole at #Wimbledonpic.twitter.com/j7ApNWNhX4
— Wimbledon (@Wimbledon) July 7, 2018

В идващия кръг той ще срещне руснака Карен Хачанов, който се оправи с представителя на Съединени американски щати Франсис Тиафо в пет сета – 4:6, 4:6, 7:6 (3), 6:2, 6:1.

Много трагичен беше и мачът на Александър Зверев против квалификанта Ернестс Гулбис. Латвиецът пречупи четвъртия подложен след пет сета, като направи и необикновен поврат, изоставайки с 1:2. В последна сметка след 3.25 часа Гулбис завоюва със 7:6 (2), 4:6, 5:7, 6:3, 6:0.

За Зверев това беше втори следващ петсетов мач, откакто във втория кръг германецът победи Тейлър Фриц. Неубедителното му показване в шампионати от Големия шлем обаче продължава и към този момент класирането на четвъртфинал на " Ролан Гарос " през тази година остава най-хубавото му достижение.

 Джокович се класира за осминафиналите, Зверев отпадна в петсетова драма
© Reuters

В идващия кръг Гулбис ще чака спечелилия от мача сред Ник Кириос и Кей Нишикори.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Уимбълдън (516)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР