Бившият №1 в света Новак Джокович допусна изненадваща загуба от

...
Бившият №1 в света Новак Джокович допусна изненадваща загуба от
Коментари Харесай

Новак Джокович отпадна още на старта в Барселона

Бившият №1 в света Новак Джокович позволи изненадваща загуба от Мартин Клижан още в първия кръг на шампионата в Барселона. Сръбският тенисист отстъпи пред словака в трисетова борба 2:6, 6:1, 3:6 след 1.41 часа. След провалянето Джокович има баланс от пет победи и пет загуби от началото на годината. През 2018 година носителят на 12 трофея от Големия шлем нито един път не е прескачал етапа на осминафиналите.

За пръв път в кариерата си Джокович губи от Клижан, против който имаше четири победи. Досега обаче те в никакъв случай не се бяха изправяли един против различен на клей.

В третия кръг на шампионата от сериите АТП 500 словакът ще се изправи против представителя на домакините Фелисиано Лопес. Испанският деец победи Душан Лайович.

" Беше доста сложен мач, знам че Ноле се завръща след травма и е гладен за триумфи. Със сигурност той ще бъде доста мощен след няколко седмици, само че в този момент просто не игра съвършен тенис. Все отново победа си е победа и аз съм доста благополучен ", сподели Клижан след мача.

A memorable first meeting against Djokovic on clay for Klizan... #bcnopenbspic.twitter.com/S2zD4908gz
— Tennis TV (@TennisTV) April 25, 2018

Словакът изясни, че в този момент е бил идеалният миг да срещне някогашния №1 в света.

Джокович приключи дуела със 79% вкаран първия сервис и завоюва 71% от точките, които бяха разиграни, само че това не му разреши да вземе и мача. Въпреки петте аса, които осъществя, сърбинът позволи доста съществени неточности, а кондицията му не беше на нужното равнище. От другата страна на мрежата Клижан се показа доста добре и игра въодушевено.

Единствено във втория сет Джокович беше на познатото си равнище, когато пречупи Клижан единствено за 27 минути. В останалата част от мача преимуществото беше на страната на словака.

Отпадането на Джокович е следващата изненада на шампионата в Барселона. Преди това Кей Нишикори напусна след травма, отказвайки се след единствено един сет игра против Гийермо Гарсия-Лопес. Хьон Чун пък даже не излезе на корта. Досега и трите отпадания са в горната част на схемата, където лидер е 10-кратният първенец в каталунската столица Рафаел Надал.

Поставеният под №2 в тунира Григор Димитров се класира безапелационно за третия кръг след победа над Жил Симон.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР