Бившият здравен министър Костадин Ангелов коментира от парламентарната трибуна новите

...
Бившият здравен министър Костадин Ангелов коментира от парламентарната трибуна новите
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: С новите мерки правителството хвърли в коша плана Кацаров. Нека бъде върнат златния медал

Бившият здравен министър Костадин Ангелов разяснява от парламентарната естрада новите ограничения за битка с Ковид.

" Вчера беше показан следващият проект за справяне с пандемията. Бяха обявени няколко вести, доста искания, имаше и много премълчани неща. Първата вест беше, че проектите досега са неразбираеми, което значи, че проектът " Кацаров " и проектът на служебното държавно управление е оценен като неразбираем и с приемането на сегашния проект той е хвърлен в кошчето. Тази горделивост на служебното държавно управление към този момент е в кошчето. За изработването на този проект, който докара до най-голямата смъртност от Коронавирус в страната, бе даден златен орден. Настояваме този златен орден да бъде върнат на Министерството на здравеопазването и да бъде даден на хората, които са почтени да го получат``, разяснява той.

Второ, имаше декларирана рекламация, че този проект е първият. Определено министър председателят Петков има доста неща, които би трябвало да усъвършенства в връзката си, само че дано стартираме от аритметиката. Този проект е третият поред. Първият проект беше изработен от нашето държавно управление в края на юли 2020 година и показан пред Народното събрание през ноември 2020 година Разлиствайки проекта, ми прави усещане, че той е наукообразен – с липса на всевъзможни на практика благоприятни условия за дейности по време на тази Коронавирус вълна. Гледайки специалистите, които го пазят, разбирам, че той е писан от хора, които в никакъв случай не са влизали в лечебно заведение и в никакъв случай не са се занимавали с заболели пациенти от COVID-19, съобщи още проф. Ангелов.

,,Целият проект е функционалност на интензивните кревати, а това е доста лъжливо, тъй като той споделя, че страната ще се затвори при 80% претовареност на интензивните кревати. Това досега не се е случвало, тъй като тези кревати са заети от пациенти, които нямат COVID-19. Максимумът от заети кревати досега е бил 880 от 1200. Не знам дали разбирате логиката на този проект... той не преследва човешки цели, той преследва единствено стопански цели да нямаме затваряне. Такъв проект би трябвало да пази българските жители, да стопира разпространението на заболяването, да не разрешава да се заразяват доста хора и да избави оптимално доста животи. Тук такава цел не е сложена. Тук ние тичаме след събитията, водейки се от заедността на интензивните легла``, уточни депутатът от ГЕРБ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР