Бившият здравен министър д-р Мирослав Ненков е подал оставка от

...
Бившият здравен министър д-р Мирослав Ненков е подал оставка от
Коментари Харесай

Д-р Мирослав Ненков хвърли оставка от ВМА заради цензура

Бившият здравен министър доктор Мирослав Ненков е подал оставка от Военномедицинска академия (ВМА), откакто е приканен от шефа на болничното заведение ген. проф. Венцислав Мутафчийски да приключи медийните си изяви. Това съобщи самият доктор Ненков, който е анестезиолог в изявление пред Дарик радио.

„ Подадох оставката си от Военна болница, тъй като ми не разрешиха да изричам мнението си. Лиших се от това самичък, с цел да имам правото да кажа, че нашият президент наподобява на съветски военачалник, че министър председателят Борисов е манипулатор, че основният прокурор е слаб артист – неща, които аз мисля “, съобщи някогашният здравен министър.

По неговите думи шефът на ВМА – ген. Мутафчийски, счита, че изявленията на доктор Ненков уронват престижа на болничното заведение.

Самият доктор обаче акцентира, че изявите му в медиите са в извънработно време, а опитите за надзор над мнението му, когато не извършва отговорностите си на доктор, са нарушение на свободата на словото.

„ Аз не бих могъл да бъда изразител на каквато и да е позиция на ВМА, тъй като аз там съм никой, аз съм редови доктор “, безапелационен е доктор Ненков.

Той изрази съмнения, че генерал-майор Мутафчийски е бил притиснат от „ служител в държавна институция “ да наложи цензура измежду чиновниците си.

„ Отношението към свободата на изложение е като това заместник-главният прокурор да се тормози, че основният прокурор може да го убие “, декларира Ненков.

Началникът на ВМА, което е боен, се назначава на служба от президента и висш главнокомандващ. Директорът на Военна болница се избира по предписание след конкурс, само че назначението идва от президента след предложение от държавното управление, което пък се прави от военния министър.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР