Бившият защитник на Ювентус Джорджо Киелини обяви края на своята

...
Бившият защитник на Ювентус Джорджо Киелини обяви края на своята
Коментари Харесай

Джорджо Киелини обяви края на футболната си кариера

Бившият бранител на Ювентус Джорджо Киелини разгласи края на своята футболна кариера, като в обществените мрежи 39-годишният футболист дефинира спорта като " най-красивото и интензивно пътешестване в живота си ".

Киелини се сбогува с футбола след повече от 20 години, в които той игра на професионално равнище, а най-големите си триумфи реализира като състезател на " Старата госпожа ".

" Футболът беше най-красивото и интензивно пътешестване в живота ми. Ти беше всичко за мен. С теб извървях извънреден и паметен път. Но в този момент е време да стартира нова глава, да се изправя пред нови провокации и да напиша идващите вълнуващи страници от живота ", написа Джорджо Киелини.

Роден в Пиза, кариерата на бранителят стартира в академията на Ливорно, с който през 2000-а година той прави дебюта си в мъжкия футбол. Защитникът остава в клуба от Тоскана до 2004-а година (последните два сезона играе чартърен от Рома), когато бива закупен от Ювентус, откъдето пък незабавно е преотстъпен на Фиорентина.



През 2005-а година Киелини се завръща в Торино и в идващите 17 сезона непроменяемо е част от състава на " бианконерите ", за които записа 561 мача и бележи 36 гола във всички шампионати, печелейки на 9 пъти купата на Италия и на 5 пъти Купата на страната.

В последните две години на клубно равнище Джорджо бе част от американския ФК Лос Анджелис, с който стана първенец в МЛС през 2022-а година.

За националния тим на Италия Киелини има на сметката си общо 117 дуела и 8 гола, като бе част от състава на " Скуадра Адзура " при триумфа на Евро 2020 и като капитан на отбора точно той бе индивидът, който пръв подвигна трофея " Анри Делоне " над главата си посред " Уембли " след успеха с дузпи на финала против Англия.

Освен това бранителят е европейски първенец с групировката на италианците до 19 година през 2003-а, както и сребърен олимпийски медалист от Игрите в Атина 2004.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР