Бившият заместник-външен министър Милен Керемедчиев призна пред БТВ, че е

...
Бившият заместник-външен министър Милен Керемедчиев призна пред БТВ, че е
Коментари Харесай

Керемедчиев предупреди за голяма опасност за света, ако Израел нападне Хамас

Бившият заместник-външен министър Милен Керемедчиев призна пред БТВ, че е сюрпризиран от това, че военната офанзива на „ Хамас “ против Израел е била толкоз добре проведена.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 171
„ Ако се върнем назад в същината на казуса, за интернационалната общественост „ Хамас “ е една ислямистка политическа организация, само че от 2007 година, откогато се изтеглиха окупационните елементи на Израел от линията Газца, „ Хамас “ сега не е единствено една формация, която се бори против Израел. Това е конструкция, която отглежда децата от ранна детска възраст, грижи се за учебни заведения, опазване на здравето, за вяра, джамиите. Тоест тя е толкоз надълбоко влезнала в всекидневието на палестинците, тъй че те не я възприемат единствено като герой против израелската окупация, само че я възприемат също и като опция за тяхното оцеляване. Защото в действителност „ Хамас “ води договаряния с израелската страна, по тази причина да има квоти първо 18 000, по-късно 100 000 на палестинци, които да работят на израелската територия ", изясни той.

" Всъщност по тази причина доста мъчно Израел съумя да хване тази подготовка, тъй като той не можа да вкара своя сътрудници, свои хора в структурите на на „ Хамас “ заради тъкмо тази дълбока внедреност на „ Хамас “ в палестинския живот ", счита Керемедчиев.

" И по тази причина те потеглиха към този момент с електронни способи на наблюдаване, на разузнаване, „ Хамас “ се върнаха в 19-и век пък с бележки и уста на уста да провеждат тези събития и по тази причина в последна сметка имаме тази изненада ", сподели той. 

Дали пътят за разрешаване на спора е използването на всички решения и закони на Организация на обединените нации за заслужено решение на идеята – евакуиране на израелската окупация, връщането на палестинските бежанци по домовете и признание на независимостта на палестинската страна?

" За страдание този път е мъчно изпълним. Даже и да има реализиране на палестинска страна, линията Газа надали ще бъде сред тях, тъй като тя е, както знаете, напълно откъсната от Западния бряг. Тоест, не може да има две самостоятелни персийски територии толкоз разграничени. Проблемът е, че линията Газа в действителност е доста тясна, с доста огромно население, едно от най-гъсто обитаемоте места в света с безусловно никаква опция за изход. Тоест сега, в случай че Израел стартира сухоземна интервенция, това значи най-малко 1 милион бежанци да се струпат на границата с Египет. Това значи бежански лагери, това значи огромен брой бежанци, които да минат през Египет, надлежно пътищата знаете, през Средиземно море, Италия и Гърция към Европа. Възможността за навлизане на ислямистки бойци също е доста огромна. Видяхме в Афганистан войната, в Сирия войната, по какъв начин за бежанските потоци бяха включени и такива прикрити бежанци. Тоест заплахата за целия свят стартира да нараства ", предупреди дипломатът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР