Бившият заместник-председател на ЕС Ева Кайли е обект на нови

...
Бившият заместник-председател на ЕС Ева Кайли е обект на нови
Коментари Харесай

„Граденото доверие се руши за миг“: Нови обвинения срещу Кайли за измами с бюджета на ЕС

Бившият заместник-председател на Европейски Съюз Ева Кайли е обект на нови обвинявания за измами със средства от бюджета на Европейски Съюз.

Европейската прокуратура изиска в четвъртък снемане на имунитета на Кайли и гръцката й колежка Мария Шпираки, които са членове на Европейския парламент. Според прокуратурата става дума за съмнение за " машинация в ущърб на бюджета на Европейски Съюз ".

Припомняме, че Кайли бе упрекната, че е била част от проведена незаконна група за корупция в интерес на Катар. Разследването бе подхванато от белгийското контраразузнаване и е обвързвано с още един настоящ и един някогашен евродепутат.

Най-новите разкрития сочат, че в парцели, употребявани от обвинените, са открити над 1,5 милиона евро в брой, както и че съгласно самопризнанията на колегата на Кайли, помощник в Екологичен потенциал, казусът е обвързван и с опити на специфичните служби на Мароко да окажат въздействие с посредничеството на собствен представител в Полша.

Подкупи от Мароко и Катар

Партньорът на сваления заместник-председател на Европейския парламент Кайли малко по-ранонаправисамопризнания. Италианецът Франческо Джорджи призна пред проверяващите, че е приел черни пари, оповестява римският ежедневник " La Repubblica ".

Джорджи призна, че е част от организация, употребена от Мароко и Катар за интервенция и въздействие върху европейските каузи, оповестява италианският вестник. Неговата работа била да ръководи парите в брой.

Според вестника Джорджи е показал също, че подозира Андреа Коцолино и Марк Тарабела, и двамата евродепутатив Европейския парламент, че одобряват пари посредством някогашния италиански евродепутат Антонио Панцери. Твърди се, че Мароко езамесено в хипотетичен подкупчрез своята външна осведомителна работа DGED. Документите, с които се съветват двата вестника, демонстрират, че Панцери, Коцолино и Тарабеласа били в контакт с DGED и мароканския дипломат в Полша.

В отговор на абсурда ръководителят на Народното събрание Мецола разгласи, че желае да трансформира битката с корупцията в главен приоритет. През новата година в Европейския парламент ще има повсеместен пакет от промени против корупцията.

" Аз персонално ще управлявам тази работа ", сподели Мецола. Наред с други неща, би трябвало да има по-строги правила за организациите и жителите на трети страни, които желаят да се срещат с парламентаристи. Обявена бе и по-добра отбрана за лицата, подаващи сигнали за нередности.

„ Няма да има безотговорност. Нищо не е заметено под килима. Няма да има бизнес, както нормално ", акцентира Мецола.

„ Обвиненията са удар по всичко, по което се работи от доста години. Отнема години, с цел да се построи доверие и единствено момент, с цел да се унищожи ", сподели Мецола.

Топ политикът обаче не изключи, че сходни кавги могат да зародят и в бъдеще. " Но ще се погрижа да се направи всичко, с цел да се подсигурява, че Народното събрание няма да се продава ", сподели тя.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР