Бившият зам.-председател на Районния съд в Бургас и настоящ окръжен

...
Бившият зам.-председател на Районния съд в Бургас и настоящ окръжен
Коментари Харесай

Съдия Светлин Иванов с хитър ход освободил подмолно от ареста подивелия швед Ралф

Бившият зам.-председател на Районния съд в Бургас и сегашен областен арбитър Светлин Иванов е магистратът, освободил от ареста шведския бияч Ралф Сундберг, оповестява " Флагман ".

Иванов от няколко седмици е в Окръжния съд, само че не изневери на маниера си и употребявайки опциите в Наказателно-процесуален кодекс прегледа настояването за смяна на мярката на закрито съвещание. Това не е изненада, тъй като още в Районния съд Светлин Иванов показваше сходен фасон на работа и отбягваше гласност, когато несъмнено законът му разрешава.

Ето какво оповестиха от Окръжния съд в Бургас:

" Производството е по член 256, алинея 4, вр. член 341 от Наказателно-процесуален кодекс, което регламентира, че по претенции по отношение на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, първоинстанционният съд преглежда делото в намерено съвещание, само че определението предстои на обжалване по реда на Глава 22 от закона, а точно:

Чл. 344 от Наказателно-процесуален кодекс „ Съдът, който е постановил определението, може самичък да го анулира или промени в закрито съвещание. В противоположен случай съдът изпраща на въззивната инстанция делото дружно с постъпилата частна тъжба или частен митинг. “

Чл. 345, алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс „ Въззивната инстанция преглежда частната тъжба и частния митинг в закрито съвещание в седемдневен период “

Възможно е въззивният състав да реши да прегледа делото и в намерено правосъдно съвещание, с присъединяване на страните и тогава срокът за разглеждане на делото е не повече от месец. Тази опция се ползва по изключение, когато правосъдният състав е решил, че е належащо да се съберат нови доказателства, да бъде назначена експертиза или непременно да се изслушат присъствено страните ".

От пресцентъра на Окръжния съд в Бургас прецизираха за Флагман.бг, че през днешния ден ще изпратят претекстовете на арбитър Светлин Иванов за освобождението на Ралф Сундберг.

Районният прокурор на Несебър Радост Бошнакова остана мощно възмутена от решението на съда да пусне под домакински арест на закрито съвещание шведа Ралф Сундберг.

„ Неприятно сюрпризирана съм, тъй като се боря за правото, а какво в действителност се случи?! ", разяснява пред сътрудниците от Дарик Радост Бошнакова. Тя изрази подозрения, че шведският бияч ще бъде настанен в апартхотел в Слънчев бряг. Няколко комплекса към този момент му отхвърлиха и все още не е ясно къде тъкмо би трябвало да изтърпява домашния си арест.

„ Не знам дали ще го настанят там. Ако откажат, ще имаме проблем. Стига се до парадокс”, сподели прокурор Бошнакова. Според държавното обвиняване няма предпоставки за изменение на мярката за неотклонение на Сундберг.

„ Той няма открит адрес в страната, има заплаха за избяга и това са хипотези, които ние сме ги обсъдили”, съобщи тя. „ Ако напусне страната? Защото той няма възбрана за това и може да си тръгне единствено с персонална карта”, разясни Бошнакова.

„ Какво вършим освен това състояние? Прокуратурата няма по какъв начин да реализира надзор върху съда. Имахме присъединяване по делото единствено по първата фаза”, добави Бошнакова и разясни, че обвинителния акт против шведа към този момент е импортиран.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР