Бившият юрист и ръководител на американската фармацевтична компания Turing Pharmaceuticals

...
Бившият юрист и ръководител на американската фармацевтична компания Turing Pharmaceuticals
Коментари Харесай

Осъдиха бившия шеф на фармацевтичната компания "Ретрофин" за фалшификации


Бившият правист и началник на американската фармацевтична компания Turing Pharmaceuticals ("Тюринг Фармасютикълс") и Retrophine ("Ретрофин") Мартин Шкрели беше приет за отговорен по делото за имитация на скъпи бумаги, оповестява организация "Ройтерс". Присъдата на Шкрели бе произнесена по време на правосъдния развой в сряда в окръжния съд в Бруклин.

Съдебното жури заключи още, че Еван Грибъл, корпоративен юрист на "Ретрофин" и юридически помощник на Шкрели, е дал помощ за осъществяването на сериозните финансови измами.

Адвокатите на 44-годишния Грибъл обявиха, че са "шокирани от присъдата" и че ще "продължат да се борят" за достойнството на подсъдимия и фамилията му.

Наказанието за някогашния юрист ще бъде наложено по-късно. По данни на "Ройтерс" обаче го грозят до 20 години затвор.

Според показаните доказателствени материали Шкрели и група сътрудници, измежду които и Грибел, са убедили вложителите на финансовите компании MSMB Capital и MSMB Healthcare да вложат средства в два банкрутирали след това фонда и са пропиляли активите на "Ретрофин". Както обявиха от прокуратурата задачата на Шкрели е била да събере 11 млн. $, в с които да изплати личните си персонални задължения.

БГНЕС напомня,че 34-годишният Шкрели стана прочут, откакто през август 2015 година в Съединени американски щати избухна абсурда, обвързван с лекарството "Дараприм", предопределено за лекуване на рядко инфекциозно заболяване. Става дума за заболяването токсоплазмоза, която нормално протича без ясно изразени признаци и най-често визира хора с отслабена имунна система, като да вземем за пример бременни дами, с онкологични болести или със СПИН.

През септември същата година в. "Ню Йорк Таймс" първи разкри, че цената за една доза от медикамента е скочила ненадейно 55 пъти. За информация, преди тя е коствала 13,5 $, а след това - 750 $.

Главоломното нарастване на лекарството бе осъществено, откакто компанията на Шкрели "Тюринг Фармасютикълс" заплати на американската лаборатория "Импакс" 55 милиона $ за правото да има и да се разпорежда с въпросното лекарство, което няма аналози, сертифицирани и приети за безвредни за приложимост. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР