Бившият южнокорейски футболен национал Джан Хак-йон беше наказан до живот

...
Бившият южнокорейски футболен национал Джан Хак-йон беше наказан до живот
Коментари Харесай

Бивш национал ще лежи в затвора 10 месеца за черно тото

Бившият южнокорейски футболен национал Джан Хак-йон беше осъден до живот от футболната асоциация на страната поради опит да уреди мач от локалното състезание.

Бившият ляв защитник Джан, който има пет мача с националната фланелка, приключи спортната си кариера през 2017 година. Той беше задържан през септември и беше наказан за 10 месеца затвор. След изтърпяването на наказването Джан няма да има право повече да се занимава с футболна активност, написа gol.bg.

37-годишният някогашен футболист се срещнал с Ли Хан-сем от втородивизионния Асан Мугунгва и му предложил 50 милиона вона (44300 долара), с цел да си изкара червен картон в първите 20 минути на мача против Пусан Л`Парк на 22 септември.

Ли отказал и незабавно уведомил управляващите за противозаконната оферта, което довело до ареста на Джан, а за правилната си постъпка той получил премия от футболната асоциация в размер на 70 милиона вона (62000 долара).

Южнокорейският професионален спорт е разтърсван от корупционни кавги напоследък, като от 2011 година насам към 80 състезатели, треньори и публични лица са разследвани и осъдени поради споразумяване на мачове във футбола, бейзбола и волейбола.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР