Бившият японски премиер Шиндзо Абе беше прострелян в гърба, докато

...
Бившият японски премиер Шиндзо Абе беше прострелян в гърба, докато
Коментари Харесай

Простреляха бившия японски премиер Шиндзо Абе

Бившият японски министър председател Шиндзо Абе беше прострелян в гърба, до момента в който произнасял тирада по време на предизборна демонстрация в град Нара, оповестяват локални медии.

Абе е паднал ранен на земята. Откаран е в болница, като съгласно първичната информация не е проявявал признаци на живот. В Туитър някогашен губернатор на Токио заяви, че Шиндзо Абе е получил сърдечен арест. Задържан е 42-годишен мъж, за който се допуска, че е направил нападението, оповестява организация Киодо. Полицията е разкрила оръжието, с което е стреляно по Шиндзо Абе.



Бившият водач на ръководещата Либерално-демократическа партия е взел участие в демонстрация в град Нара преди плануваните за неделя парламентарни избори.

Инцидентите с оръжие в Япония са необичайност, тъй като притежаването му в страната е неразрешено. През 2014 година да вземем за пример са регистрирани 6 смъртни случая след пукотевица в азиатската страна, до момента в който за съпоставяне в Съединени американски щати тогава са 33 599, добавя Би Би Си.

Шиндо Абе е най-дълго управлявалият японски министър председател. Той се отдръпна от поста през 2020 година по здравословни аргументи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР