Бившият японски министър-председател Шиндзо Абе не показва признаци на живот,

...
Бившият японски министър-председател Шиндзо Абе не показва признаци на живот,
Коментари Харесай

Простреляха бившия японски премиер Шиндзо Абе  

Бившият японски министър-председател Шиндзо Абе не демонстрира признаци на живот, откакто през днешния ден е бил прострелян на предизборно събитие в региона на Нара, оповестяват локалните медии.

Бившият водач е произнасял тирада на събитие преди изборите за горна камара на Народното събрание в неделя, когато се е чула пукотевица, оповестиха националната телевизия NHK и осведомителната организация Kyodo.

67-годишният Абе е примрял и е кървял от врата, заяви източник от неговата ръководеща Либерално-демократическа партия за осведомителната организация Джиджи.

Нито ЛДП, нито локалната полиция съумяха да потвърдят неотложно известията.

NHK и Kyodo оповестиха, че Абе е бил откаран в болница и наподобява е бил в кардиореспираторен арест - термин, употребен в Япония, който демонстрира липса на витални индикатори и нормално предшества формалното засвидетелствуване на гибелта от правосъден доктор.

Няколко медии оповестиха, че той наподобява е бил прострелян откъм гърба, евентуално с пушка. NHK заяви, че полицията към този момент е задържала един мъж, само че към момента няма спомагателни детайлности.

Абе, най-дългогодишният министър-председател на Япония, заемаше поста през 2006 година за една година и още веднъж от 2012 година до 2020 година /БГНЕС, Агенция Франс Прес

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР