Бившият военен министър Велизар Шаламанов коментира протест на Киев срещу

...
Бившият военен министър Велизар Шаламанов коментира протест на Киев срещу
Коментари Харесай

Шаламанов се възмути от донецкото знаме на Шипка: Къде са нашите служби?

Бившият боен министър Велизар Шаламанов разяснява митинг на Киев против донецко знаме, развято на Шипка. Ето какво написа той във фейсбук:

Всъщност въпросът е по какъв начин нашите служби работят по секване на активността на организации, застрашаващи сигурността и конституционния ред в България!

По време на рецесията в Косово през 1999 година, краткотрайния междуведомствен ситуационен център при Съвета по сигурността на Министър ръководителя разпознава организации на наша територия, свързани с непознати специфични служби и се взеха ограничения.

Сега при откритата война в Източна Украйна след анексирането на Крим от Русия и проваления опит за прелом в Черна гора, при напрежението в Македония, евентуално има усилване на активността на непознати специфични служби у нас, ориентирани към замесване на български жители в незаконна активност, застрашаваща сигурността на страната и публичния ред.

Интересно е по какъв начин нашите специфични служби и съвета по сигурността на Премиера работят за секване на такива дейности, какви са резултатите, тъй че да не слагаме под подозрение способността за гарантиране на публичния ред, изключително при идното председателство на Европейски Съюз.

Определено хората в униформа заслужават нашето почитание от отбрана на границата, до справяне с пожарите и други бедствия, само че предизвикването на осведомителната / хибридната война, ориентирана против институциите и усещанията на хората не е по-малко и там военни и полиция не могат да създадат доста - значими са специфичните служби, съдействието с сътрудниците и ясната политическа позиция на ръководещи и съпротива, тъй като по тези въпроси - сигурността, суверенитета, евроатлантическата еднаквост на България не може да има политически разлики.

Добре е, че Посланикът на Украйна реагира, само че доста по-важно е по какъв начин реагират нашите институции в отбрана на нашия суверенитет! Защо това се случва в България, през август 2017?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР