Бившият военен министър Красимир Каракачанов панически се опитва да избяга

...
Бившият военен министър Красимир Каракачанов панически се опитва да избяга
Коментари Харесай

Шкембе войводата Каракачанов в паника, търси имунитет като посланик

Бившият боен министър Красимир Каракачанов под паника се пробва да избяга от България и се надява да го пратят дипломат, с цел да резервира имунитета си. Лидерът на така наречен войводи бил подготвен на всичко, с цел да излезе от батака чист, даже се отрекъл от Бойко Борисов, научи Narod.bg.
Каракачанов готвел самобитен търг за депутатите от Вътрешна македонска революционна организация, осведомят осведомени, представени от „ Уикенд”. Целта на някогашния вице на Борисов е да си обезпечи отдръпване от политиката, изпълнявайки фантазията си да стане дипломат. За назначението на този пост е нужно предложение от държавното управление и утвърждение от президента Румен Радев. Обичайно процедурата върви с многочислени пазарлъци и обещания за компенсация.
За да се добере до стремежи пост, Каракачанов е подготвен да подсигурява безусловна поддръжка на своите депутати за подготвяното от президента бъдещо държавно управление с мандат на Слави Трифонов. Твърди се, че войводата към този момент е изпратил офертата си посредством медиатори. Знак за това е и изявлението на заместника на Каракачанов Ангел Джамбазки, че повече няма да поддържат държавно управление на ГЕРБ. За всеки случай нишан е пратен и към Бойко Борисов.
Към този миг предлагането на Каракачанов не е отхвърлено от президента Радев, изясняват осведомени. За да стане договорката, въпреки всичко е нужно и партията му да влезе в Народното събрание. Според социолози Обединени патриоти този път има съвсем 100% късмет да преминат 4-процентовата преграда на 11 юли, а съгласно някои проучвания може да се надяват даже на резултат в границите на 5,5-6%, което им отрежда над 20 депутата. Като водеща мощ в обединяването за Вътрешна македонска революционна организация са непокътнати половината, а останалите са за хората на Веселин Марешки и Валери Симеонов.
Дори и единствено седем или осем, бъдещите депутати от Вътрешна македонска революционна организация може да се окажат основни при съставянето на болшинство. Прогнозите на социолози демонстрират, че в новия парламент още веднъж ще влязат шест или седем обединения. След отхвърли да се коалира с Движение за права и свободи и ГЕРБ, за Слави Трифонов ще е мъчно да събере нужните 121 гласа за поддръжка на държавно управление. Включително и със сигурните му съдружни сътрудници от „ Демократична България” и „ Изправи се Мутри вън”. За това и всеки един глас от горе към сметките ще е извънредно нужен.
Още повече, че с цел да се задържи държавното управление, е нужна постоянна поддръжка от всеки сътрудник. Без късмет за превръщане на палачинката след няколко месеца поради кавги за постове. От мандата на предходното държавно управление се видя, че на Вътрешна македонска революционна организация по тази линия може да се разчита. Едва докопали се до властта, войводите небрежно не помниха обещанията си към гласоподавателите си, по какъв начин ще борят циганската престъпност и разчистят администрацията от фрагменти на Движение за права и свободи. Вместо това хората на Каракачанов избраха тихичко да си употребяват облагите от присъединяване в ръководството.
След дълго мъртвило, от няколко месеца Каракачанов още веднъж подема песента, че му е време за пенсия, описват хора от партията. Пред свои правилни приятели шефът на Вътрешна македонска революционна организация непосредствено споделя, че мечтае да бъде назначен за дипломат. Така излизането му от политиката щяло да е с достолепие. В доста краен случай Каракачанов е подготвен компромисно да стане и единствено консул, само че с изискване, това да е някъде в топлия европейски юг. За предпочитане в Гърция, разкриват от партията. Подозренията на деятелите се потвърдиха преди дни и от някогашния народен представител от „ Атака” Димитър Байрактаров. Той разкри, че неотдавна войводата Каракачанов е забелязван да прави огледи на баровски вили в региона на Кавала, Гърция.
Заявките за отдръпване на Каракачанов още веднъж слагат тематиката за негов заместител. Сред най-спряганите имена е и зам.-председателя на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов. Дълги години той е измежду най-доверените хора на шефа. Двамата са от Русе, а бащите им първи другари. На Веселинов е поверена и задачата персонално да надзирава обръчите от компании, към Вътрешна македонска революционна организация. Част от тях са съсредоточени точно в Русе.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР