Бившият вицепрезидент на Барселона - Емили Русо потвърди думите си

...
Бившият вицепрезидент на Барселона - Емили Русо потвърди думите си
Коментари Харесай

Бивш вицепрезидент на Барса разобличи клуба и призна за корупция

Бившият вицепрезидент на Барселона - Емили Русо удостовери думите си за съществуване на корупционни практики в каталунския клуб. Русо е един от шестимата шефове, които подадоха оставки предходната седмица поради спор с президента Хозеп Бартомеу.

"Доказателство за корупция вътре в клуба е фактът, че договорите сред свързани компании (едната в офшорна зона) бяха заличени в опит да се избегне вътрешна инспекция ", разкри Русо след заканите на Бартомеу да го съди.

Оставките на шефовете са в резултат на абсурда, разразил се през януари, който разкри, че клубът е наел компанията "I3 Ventures " да следи за престижа на Барселона в обществените мрежи, само че задачата на въпросната компания е била да дискредитира някои от играчите, измежду които Лионел Меси, Шави и Жерар Пике. Няколко компании, свързани с "I3 Ventures ", са получили 1 милион евро, разрушени на дребни суми, с цел да не провокират вътрешна инспекция.

От управлението оповестиха, че ще се съдят Русо за клюка, само че той не се отхвърля от думите си. "Изявлението, което направих по отношение на този случай, е изцяло достоверно и доказуемо. Барселона няма съображение за искания против мен ", декларира Русо.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР