Бившият вицепремиер Красимир Каракачанов си търси консулски пост в чужбина,

...
Бившият вицепремиер Красимир Каракачанов си търси консулски пост в чужбина,
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов искал да се спаси като консул, бяга от страната

Бившият вицепремиер Красимир Каракачанов си търси консулски пост в чужбина, довериха източници от президентството. Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация толкоз бързал да се измъкне от България, че нямал никакви искания къде тъкмо ще го пратят, написа Lupa.bg.
„ Войводата” желал незабавно да се избави някъде надалеч от страната по две съществени аргументи. Първата е, че в партията към този момент е настанало съществено недоволство против него.
„ Във Вътрешна македонска революционна организация Каракачанов се беше обкръжил с няколко души, които нямат нищо общо с първичната концепция за Вътрешна македонска революционна организация. Както и той самият. Там към този момент битката не е за власт – в партията желаят човек, който да възвърне престижа на Вътрешна македонска революционна организация като групировка. Защото Каракачанов я трансформира в квартална механа, в някаква квартална седянка”, обясниха осведомени с проектите на партийния водач.
След вторите поред несполучливи избори членовете на Вътрешна македонска революционна организация към този момент осъзнали, че остават без нищо – без посланичество в Народното събрание и дори без дотация.
На 11 юли партията се яви на вота в коалиция с Марешки и Валери Симеонов – а по закон, с цел да получиш дотация, когато се състезаваш в коалиция, би трябвало да вземеш най-малко 4% от гласовете.
Освен с цел да се избави от гнева на партията, Каракачанов имал още един претекст да бяга в чужбина – с цел да се избави от възможни следствия. Консулите имат дипломатически имунитет и мъчно се проверяват, също така са надалеч от фокуса на вниманието.
Въпреки напъните на някогашния вицепремиер обаче към този момент сметките му не излизали, тъй като президентът Румен Радев надалеч не бил податлив да удовлетвори молбата му и да го избави някъде като консул.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР