Бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев изрази възмущението си от скандала

...
Бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев изрази възмущението си от скандала
Коментари Харесай

Цв.Йовчев за Ж.Коцев: Вместо да разследва корупция,се търкаля в сауни.Такъв скандал в МВР не е имало

Бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев изрази възмущението си от абсурда в Министерство на вътрешните работи около връзките и фотосите на към този момент някогашния основен секретар на вътрешното министерство Живко Коцев с контрабандисти. По думите му не е имало по-голям скандал в системата на вътрешните работи.

 

„ От години се опитваме да потвърдим на нашите интернационалните сътрудници, че ние сме годни да се присъединим към Шенген пълноценно. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи (Живко Коцев) вместо да проверява корупция яде и пие с хора, които са свързани с контрабандни канали, търкаля се по сауните с тях, взима скъпи дарове. Управляващите намират това за обикновено – дефинираха го като съвършен служител на реда, а на лицето му било изписано, че е честен човек. Това е неуместно. Как ще убедим сътрудниците, че имаме нулева приемливост към корупцията “.

 

Това съобщи в предаването „ Тази заран “ Цветлин Йовчев, някогашен ръководител на ДАНС и някогашен министър на вътрешните работи в коментар за абсурда в Министерство на вътрешните работи и Митниците, които тресат страната.


„ Много по-голяма е вредата от политическата реакция на този случай. Вместо да се разграничат от подобен вид дейности, се отиде в другото. Министър-председателят Николай Денков направи три гафа – първо, застана на позиция, която пази Коцев против прокуратурата, че го била притискала.Сигналът му унищожава системата на Министерство на вътрешните работи. Когато битката с корупцията е приоритет, не можеш да постъпваш по този начин.Вторият безразсъден гаф на Денков е събирането на посланиците в опит да се отбрани. Третият гаф е изпращането на този сигнал до прокуратурата за напън “, изясни някогашният вицепремиер и министър на вътрешните работи в кабинета " Орешарски ". 

 

Това има извънредно унищожителен резултат за системата. Какво споделяме на служителите на реда след този отзив на политиците - че няма значение техният морал и качества, единствено би трябвало да са политически лоялни, попита Йовчев, обобщавайки абсурда с някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи. 

 

" Главният секретар на Министерство на вътрешните работи разписва СРС-тата. Как си представяте, че ще желае подслушване на телефона с този господин, с който си разменят интимни известия ", разяснява връзките на Живко Коцев с контрабандиста Стефан Димитров. 

" Паскал беше измежду митичните имена в контрабандните среди ", показа някогашният ръководител на ДАНС.

 

Живко Коцев бе осъден за убийството на барета в Лясковец. Аз подписах заповедта, напомни Йовчев. Тогава при интервенция почина командосът Емил Шарков, а други петима негови сътрудници бяха ранени при престрелка в дома на Петко Петков.

 

„ Подписах заповед за наказване на Живко Коцев през 2014 година за случая в Лясковец “, припомни Цветлин Йовчев.

 

„ От 2012 година имаше предписание на предходния основен секретар на Министерство на вътрешните работи, че би трябвало да бъдат отнети оръжията от стрелеца. Като шеф на ОДМВР Живко Коцев не беше взел ограничения. Имаше и други нарушавания “, добави Йовчев.

 

„ Да искаш да бъдеш предпазен очевидец и да съобщиш тези неща в показанията си – много неуместно. Цялата обстановка е нелепа “, разяснява той разкриването на Живко Коцев като неизвестен очевидец по проблема с митниците и признанията му пред проверяващите от КПК.

 

„ Не знам каква е тактиката на прокуратурата. През години не си припомням по-голям скандал. И то скандал, който да е с по-тежки последствия върху системата, върху обществото и върху интернационалния имидж на страната “, добави някогашният ръководител на ДАНС.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР