Бившият вътрешен министър Бойко Рашков остро се противопостави на кадровите

...
Бившият вътрешен министър Бойко Рашков остро се противопостави на кадровите
Коментари Харесай

Рашков сочи на Демерджиев: В МВР се уволняват доказани професионалисти, сезирах президента

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков остро се опълчи на кадровите рокади, които подхваща неговият правоприемник служебният министър Демерджиев в Министерство на вътрешните работи

" Искам изрично да се опълчва на оценката на държавно управление. Още по-малко ще я приема за Министерство на вътрешните работи. В огромна степен е отстранен купеният избор. В момента в Министерство на вътрешните работи се уволняват потвърдени експерти. Освобождават се цялостен управителен екип от НДП без претекстове. Това бе екипът, които разкри корупционна скица в КАТ. Чудя се дали не се пробват да възстановят тази процедура, тъй като това са източници на приходи ".

Това съобщи някогашният вътрешен министър Бойко Рашков в ефира на бтв.

" Питам се и аз дали с господин Демерджиев към момента сме в един тим. Мислих, че целим да се отстранен корупционните практики за пазаруване на гласове. Мислех, че се борим ГЕРБ и Движение за права и свободи да не се връщат във властта. Децата, които се уволняват сега, им се мрънка, че по този начин е подредено от управлението на Министерство на вътрешните работи. С измененията се цели Министерство на вътрешните работи да се върне във времето на Борисов ли?, запита още той и добави, че когато се уволняват чиновници, то този, който го прави би трябвало да има личен морал.

" Не е правилно, че всеки министър си избира заместниците в един длъжностен кабинет. Те се избират от друго място. Затова през вчерашния ден разговарях с премиера Донев и той даде обещание, че ще ревизира ", сподели още той.

Попитан в какви връзки е с президента, Рашков съобщи, че в кардинално положителни връзки. Виждаме се и беседваме доста рядко с него. Информирал съм го за моята паника във връзка с рокадите в Министерство на вътрешните работи, сподели още той.

Стоим ли на позицията си " мутри вън " или към този момент сме на позицията " мутри вътре ". Аз заставам на позицията си и ще заставам до дъно. Надявам се да забележим и лични корекции в управлението на Министерство на вътрешните работи, изключително, в случай че се има поради, че един от зам.-министрите е живял гратис 6 месеца в държавна резиденция, изясни някогашният вътрешен министър.

Тази обща оценка за безпорядък и съсипия в Министерство на вътрешните работи няма почва, тъй като имам 20% увеличение на заплатите, както и доста други неща, сподели още Рашков.

Наистина се надявам президентът и министър председателят да не са знаели за тези нестимулирани промени в Министерство на вътрешните работи, отсече Бойко Рашков.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР