Бившият външен министър Надежда Нейнски коментира пред БТВ актуалната тема

...
Бившият външен министър Надежда Нейнски коментира пред БТВ актуалната тема
Коментари Харесай

Нейнски: Има среди, които искат разколебаване на доверието на българското общество в ЕС и НАТО

Бившият външен министър Надежда Нейнски разяснява пред БТВ настоящата тематика за връзките на България и Северна Македония.

" Няма нищо неприятно в това да се покаже доброжелателност и предпочитание да се търси решаването на проблемите по проблема сред България и Северна Македония. Смятам, че има поле, в което може да се беседва и да се откри решение на проблема, тъй че да удовлетворява и двете страни ", разяснява в „ Тази заран “ тя.

„ Двустранният контракт урежда противоречивите въпроси. Той сътвори една добра база за надграждане на доверието. Всичко, което би трябвало да се прави оттук насетне, е надграждане на този контракт. Търсенето на нов контракт, предоговарянето, ще отвори Кутията на Пандора и ще даде опция на избрани среди и в двете направления да търсят политически дивиденти “, счита Нейнски.

Според нея всевъзможни екзотични хрумвания сега дават разнобой на българската позиция и я отслабват. Тя е на мнение, че страната ни би трябвало да излъчва единение във връзка с позицията си по отношение на Северна Македония и да води извънредно дейна дипломация.

„ Убедена съм, че има среди, които желаят разколебаване на доверието на българското общество в неговите сътрудници от Европейски Съюз и НАТО, само че имам вяра, че новото българско държавно управление ще откри метод да мине през тези подводни камъни “, съобщи Надежда Нейнски.

Според някогашния външен министър въпросът със Скопие ще е доста сериозен тест дали болшинството ще бъде реформаторско.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР