Бившият външен министър и депутат от БСП Кристиан Вигенин подозира

...
Бившият външен министър и депутат от БСП Кристиан Вигенин подозира
Коментари Харесай

Вигенин удари Рашков за трагедията в Бургас

Бившият външен министър и народен представител от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин подозира политически неточности, които може да стоят директно или индиректно зад нещастието в Бургас, при която автобус с незаконни имигранти опустоши полицейска кола и умъртви двама униформени.

" Искрени съболезнования на околните на починалите гранични служители на реда. Огромно почитание към труда на граничния служител на реда! Работят в тежки условия и имат потребност от по-сериозна поддръжка - морална от жителите, финансова от страната ", написа Вигенин. 

И разкрива детайлности за Ямболския район, който води на предходните избори и е отличник в соцсписъка в този момент: 

" Искам да споделя някои решения на управлението на Гранична полиция от последните месеци, които по този начин и не можах да си обясня и които сътвориха излишно напрежение, без да бъде реализиран какъвто и да е забележим позитивен резултат.

В условия на очевидно възходящ имиграционен напън беше подхваната промяна, която докара до закриване на Граничното полицейско ръководство в Болярово и преобразуването му в сектор ".

По думите на Вигенин макар свидетелствата на локалните хора, че нещата по южната граница се утежняват.

" Оставям настрани другите аспекти, свързани с лишаването на града и общината от значим инструмент за обществена, икономическа и демографска поддръжка. Срещах се два пъти с министър Рашков, внасях парламентарен въпрос, преди този момент се срещах на място с кмета и чиновници на гранична полиция ", написа в този момент социалистът.

И разкрива:

" Решението не беше преразгледано, не бяха изпълнени и уговорките, поети от началника на кабинета му нито един от живеещите в Елхово и Болярово чиновници да не бъде пренасочван на работа в Резово. Това значи, че и през днешния ден има чиновници, които пътуват за работа първо до Бургас и оттова до Резово, след това назад!

Това е нечовешко. Позволявам си да се обърна към служебния министър Демерджиев - възстановете статута на Граничното полицейско ръководство в Болярово! Това остава мой ангажимент и ще продължа да упорствам и в идващото Народно заседание това да се случи ", зове Кристиан Вигенин. 



Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР