Бившият украински президент и депутат във Върховната рада Петро Порошенко

...
Бившият украински президент и депутат във Върховната рада Петро Порошенко
Коментари Харесай

Порошенко успя да напусне Украйна

Бившият украински президент и народен представител във Върховната рада Петро Порошенко прекоси границата на Украйна с Полша при третия си опит, написа " Украинская истина ", базирайки се на информацията от правоохранителните органи.

Изданието твърди, че на Порошенко и обкръжението му е било позволено да изоставен страната. По-късно информацията беше доказана от украинската депутатка Виктория Сюмар, която написа, че нейният сътрудник и някогашен президент към този момент е в Полша.

По-рано денем Порошенко посредством " Facebook " се обърна към сегашния държавен глава Володимир Зеленски, като го прикани да позволи заминаването, заявявайки, че отива на конгес на Европейакта национална партия в нидерландския град Ротердам, където ще издигне глас за еврочленството на Украйна

Самият Порошенко показва, че има публична покана за присъединяване във форума. Бившият президент дефинира предходните си два опита за пътешестване в чужбина " нелегално осуетени " и изрази вяра, че този път ще успее да напусне Украйна.

Припомняме, че на 27 май Петро Порошенко се опита да напусне Украйна с цел да организира работно посещаване във Вилнюс. На него обаче не му беше позволено да напусне старната заради обстоятелството, че граничните чиновници не са съумели да разчетат QR кода му.

На идващия ден на Порошенко беше отказано позволение да премине държавната граница за повторно.
 Порошенко прикани за още оръжия за Украйна
Порошенко прикани за още оръжия за Украйна

Не се интересуваме от това, че България няма да ни доставя оръжия

Срещу някогашния украински президент се води следствие, а прокуратаурата на страната искаше той да бъде задържан.

Държавното обвиняване твърди, че Порошенко, който е един от най-богатите предприемачи в Украйна, е забъркан в продажбата на огромни количества въглища, като извоюваните пари са били употребявани за финансово подкрепяне на подкрепяните от Русия сепаратисти в Източна Украйна сред 2014 година и 2015 година Ако бъде приет за отговорен, го грозят до 15 години затвор.

Самият Порошенко тогава съобщи, че е почтен и упреква приемника си на президентския пост - Володимир Зеленски, че се пробва да го дискредитира политически, с цел да отвлече вниманието на хората от многочислените проблеми в страната, като икономическата неустойчивост и високата смъртност от ковид.
 Путин предлага политическо леговище на Порошенко, той му отхвърли
Путин предлага политическо леговище на Порошенко, той му отхвърли

Путин да осъзнае един път вечно, че сами ще се оправяме в Украйна, настоя някогашният украински президент
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР