Бившият треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро се превърна в

...
Бившият треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро се превърна в
Коментари Харесай

Ел Маестро: ЦСКА е като Партизан и Цървена звезда

Бившият треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро се трансформира в доста атрактивен събеседник за публицистите в Австрия, откакто пое Щурм Грац. Само преди седмица той приказва още веднъж за предходните си „ спирки” по пътя, а през вчерашния ден даде просторно изявление и за sturmnetz.at.

Той се изненада от дребния бюджет, с който ще разполага в Австрия.

„ Имах шанс с доста приятни почитатели в Спартак Търнава. Ако момчетата желаеха, на стадиона постоянно имаше въодушевление. Това беше ужасно. Когато отидох, имаше протест на най-крайните последователи. Имаше и неодобрение. Три четвърти от сезона прекарах без фенска поддръжка. В края на шампионата те се върнаха на стадиона”, спомни си Ел Маестро, който се върна още веднъж обратно към времето и при ЦСКА.

„ ЦСКА е огромен клуб за Източния блок. Сравним е с Партизан и Цървена звезда в Белград”, добави експертът.

Wir haben uns mit Nestor El #Maestro zum ausführlichen Gespräch getroffen. Gerne hätten wir uns mit dem wortgewandten Kosmopoliten noch viel länger unterhalten, denn einstudierte Phrasen drischt dieser bekanntlich eher nicht.https://t.co/23qKSoxhlZ pic.twitter.com/3vp2QbcEaT
— SturmNetz.at (@SturmNetz1909) July 26, 2019
„ Радвам се, че на стадиона на Щурм Грац има задоволително почитатели, с цел да не се чува, в случай че някой желае да обиди треньора или момчетата ми за 90 минути. Това е малко неловко при по-малките игрища в България или Словакия. Ако играете единствено пред 3000 души, ги чувате, а това е неприятно. Не можеш да не реагираш, в случай че те наскърбяват непрекъснато, въпреки че нормално са противниковите фенове”, разяснява още Ел Маестро.

„ Всеки клуб е финансово стеснен, в това число и Манчестър Сити. Всеки желае да има най-скъпите играчи. Ако можете да привлечете най-хубавите играчи, тогава това е различен тип футбол, има повече смисъл.”

Нестор Ел Маестро не скри, че е сюрпризиран от дребния бюджет, с който ще разполага в този момент, за разлика от преди: „ Щурм Грац е огромно име в чужбина. Но това важи за цялото състезание. Ако играем, да вземем за пример против Левски София, Стяуа Букурещ, Карабах или Астана, всички ще смятат нас за любимци. Защото сме от Австрия и се борим за нещо. Но в случай че знаете какъв брой печелят играчите там за месец и какво получават в Щурм Грац, ЛАСК или даже в Австрия… Все отново имаме четвъртия максимален бюджет в Австрия. Малко ме изненада какви са бюджетите в Австрия като цяло.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР