Бившият треньор на ЦСКА Александър Станков сподели очакванията си за

...
Бившият треньор на ЦСКА Александър Станков сподели очакванията си за
Коментари Харесай

Сашо Станков: И 80% от познатия Каранга ще е добре за ЦСКА

Бившият треньор на ЦСКА Александър Станков показа упованията си за представянето на отбора през втория полусезон. 59-годишният експерт похвали селекцията на армейците и уточни какво желае да види от Фернандо Каранга. Той разяснява пред " Тема Спорт " и борбата за купата и дали е допустимо да се стигне до трибой за нея.

Г-н Станков, на какво равнище влиза ЦСКА във втория полусезон предвид на показаното по време на лагера в Турция?

- Очакванията към ЦСКА постоянно са едни и същи. Няма никаква смяна, приказвам като почитател. Много старания и средства се хвърлиха от управлението. Осигури се комфорт за треньора. Според мен се привлякоха мощни попълнения и до дъно би трябвало да се гони шампионската купа. Това важи всеки сезон за ЦСКА, само че в последните акции не се получава. Дано тази се промени. Надеждите ни са, че златните медали ще се завърнат при армейците.

Споменахте, че е обезпечен комфорт на треньора Нестор Ел Маестро. Какво е мнението ви за рецензиите, които отнесе той поради представянето на тима в инспекциите?

- Всички мачове на ЦСКА са значими, само че прекомерно доста се подчертава върху контролите. Проверките са един свършек на подготвителния развой, който се води по време на подготовката. Те не са индикатор, макар че се виждат някои насоки накъде потегля тимът. В първите контроли може би е имало и отмалялост в отбора. Знам го от личен опит. В последните инспекции се видя позитивизъм в ЦСКА. Не съм от хората, които прибързват с рецензията си към треньора, тъй като съм бил от другата страна. Винаги съм желал да му се даде задоволително време, с цел да покаже какво може. Нестор Ел Маестро няма присъединяване в упоменатия комфорт, тъй като знаем, че няма думата по селекцията. Но на първо четене се взеха класни попълнения, макар че към момента не сме ги видели в формалните мачове. Обгрижването на тима е на високо равнище. Сега би трябвало да се изискват резултати и за мен прагът на самообладание ще бъде доста дребен. При най-малката неверна стъпка ще има последици.

В ЦСКА се завърна познато име - Фернандо Каранга. Какви са упованията ви към бразилеца?

- Споделих, че в случай че Каранга е този, който го познаваме и даже да не е на 100 %, а на 80, ЦСКА ще има огромна изгода от този трансфер. Не знам в този момент какво е положението му. Беше в страната, в която дълги години съм работил - Китай. Там претърпя случай и бе опериран. Това ще си окаже своята роля. Дори да не е в оптимална физическа форма, той играе с темперамент, хъс, заразява тима с експанзия и завист, тъй че би трябвало да е доста потребен.

В същото време ЦСКА продаде Дюкенс Назон. Трябваше ли нападателят да бъде трансфериран?

- Според мен ЦСКА щеше да бъде още по-силен с Назон и Каранга в офанзива. Треньорът щеше да има повече други възможности за нападението си и да е по-спокоен. Но това е политиката на управлението и щом по този начин са решили, значи, че е вярното решение. На мен ми се струваше, че Назон желае да остане в ЦСКА. Той е подобен вид футболист, който в композиция с Каранга щеше да направи положително партньорство. Биха били най-опасната атакуваща двойка в нашето състезание, само че няма към този момент какво да го разясняваме след прехвърлянето му. В момента наподобява, че Каранга няма да има действителна опция за върха на офанзивата.

Очаквате ли да се стигне до трибой за купата, откакто Черно море зимува като водач, а малко зад моряците са Лудогорец и ЦСКА?

- Естествено, че може да се стигне до това. Но доста мъчно Черно море ще издържи до края. Този сезон варненци демонстрират огромно израстване и справедливо зимуват на първото място. Нека да има борба за купата до последния кръг, тъй като ще стават забавни мачове до края на шампионата.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР