Бившият треньор на Лудогорец Георги Дерменджиев сподели очакванията си преди

...
Бившият треньор на Лудогорец Георги Дерменджиев сподели очакванията си преди
Коментари Харесай

Дерменджиев: Феновете не пречат на Лудогорец

Бившият треньор на Лудогорец Георги Дерменджиев показа упованията си преди дербито сред ЦСКА и разградчани в неделя.

Опитният експерт разяснява играта на двата отбора и по какъв начин би трябвало да се подходи в такава среща.

Той предвижда, че не чака доста ефективен дуел, поради заряда му и значимостта в борбата за купата.

Г-н Дерменджиев, следва горещо дерби сред ЦСКА и Лудогорец на „ Армията “. Какви са упованията ви за дуела?
–              От доста дълго време в шампионата в този интервал не е имало такава конкуренция за купата. Това е доста добре за българския футбол. Очаквам в този мач да има доста тактическо надиграване. Въпреки всичко, не мисля, че това ще е дуелът, който ще предреши кой ще е първенец, тъй като предстоят още борби в плейофите сред най-хубавите тимове и към момента нищо не се знае. Но, в случай че идният мач има победител, той ще натрупа в допълнение самочувствие.

Къде ще бъде най-голямата борба на терена?
–              Преди мач се построява отборна тактичност. Няма значение къде ще бъде съсредоточена борбата. Лично аз чакам да има тактическо надиграване и надлъгване сред двата тима. Да има доста битка за всяка педя земя, доста единоборства и да се търсят празните пространства. Тимовете разполагат с бързи футболисти и по този метод ще се разчита да се означават головете.

Какви са мощните и слабите страни на ЦСКА и Лудогорец?
–              На този въпрос може да се отговори по един метод. Независимо от моментната форма на двата тима, мощните и слабите страни няма да важат за този мач. Така е при дербитата. Преди него може да приказваме за това, само че считам, че в подобен дуел няма значение къде даден тим е мощен или слаб. Футболистите задоволително се стимулират от сходни срещи.

Колко огромен плюс за ЦСКА е, че стадион „ Българска войска “ ще е претъпкан и почитателите ще поддържат фанатично алените?
–              Много е добре, че на такива мачове започнаха стадионите да се пълнят. Атмосферата е отлична. Да, поддръжката на публиката е доста значима, ще способства и ще вдъхне убеденост на футболистите на ЦСКА, само че мисля че и двата тима имат задоволително рутина това да не им въздейства. Лудогорец изигра доста интернационалните мачове и е привикнал да се показва на равнище в такава атмосфера.

Познавате добре Ивайло Петев, по какъв начин виждате борбата сред него и Саша Илич на треньорските скамейки?
–              Не го дефинирам като борба. Ще забележим каква тактическа сграда ще изберат за дуела. Ще бъде забавно. Двамата треньори ще заложат на най-хубавото, с което разполагат и нека се получи прекрасен мач. Петев и Илич са си създали изводите и ще се доверят на най-качествените си играчи, с цел да се опълчват по най-хубавия метод на противника.

Акцентът би трябвало ли да падне върху нападенията, тъй като виждаме, че и при двата тима се виждат неточности в играта в отбрана?
–              Забелязваме, че и двата тима в нахлуване се показват на високо равнище. Притежават положителни реализатори. Но в този дуел най-важното ще е представянето на целия тим и в случай че е имало проблеми в отбраната, може да не се видят в идната среща. Лично не чакам да има доста голове, само че нека ме опровергаят.

Имате доста сполучливи мачове на стадион „ Българска войска “ с Лудогорец. Каква е рецептата, която може да кажете на разградчани?
–              Не бих подсказвал по някакъв метод. Рецепта няма. Както споделих, моментната форма не важи, а има разсъдък на осъществяване на мача. Мисля, че и двата тима ще се постараят това нещо да го създадат. Ако се получи напрежение и отборите считат, че този дуел ще е решителен, не мисля, че ще се получи хубава и резултатна среща.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР