Бившият световен шампион във втора средна категория на професионалния бокс

...
Бившият световен шампион във втора средна категория на професионалния бокс
Коментари Харесай

В бокса не вярват, че ще има обединителен мач Усик - Фюри

Бившият международен първенец във втора междинна категория на професионалния бокс Джордж Гроувс е черноглед, че и новата дата на обединителния мач сред сънародника му Тайсън Фюри и украинеца Александър Усик ще бъде спазена.

Битката сред боксьорите, които държат поясите на WBA, WBO, IBF, IBO (Усик) и WBC (Фюри) беше за повторно преместена, този път на 18 май. Първоначално двамата трябваше да се боксират на 23 декември. Травма на Фюри докара до изместване за 17 февруари, а преди дни стана ясно, че британецът е с контузия, получена по време на спаринг.

" Аз нямам доверие, че ще има мач през май. Още когато оповестиха, че са подписали, бях сигурен че мач няма да има. Не съм сигурен, че Фюри желае идващият му противник след Франсис Нгану да е точно Усик ", споделя Гроувс. Според него Фюри е имал контузия още преди въпросния спаринг, само че в този момент е употребявал случая да я разгласи, с цел да откаже мача.

В лагера на Усик реагираха сдържано, а и доста скоро уредниците на мача дадоха нова дата - 18 май. Любопитното е, че в случай че един от двамата се откаже от мача, ще би трябвало да заплати 10 милиона $ на другия.
 Глоба от 10 млн. евро грози Усик или Фюри при ново отсрочване на борбата им
Глоба от 10 млн. евро грози Усик или Фюри при ново отсрочване на борбата им

Насрочена е за 18 май
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР