Бившият световен шампион Петер Саган потвърди дебютното си участие в

...
Бившият световен шампион Петер Саган потвърди дебютното си участие в
Коментари Харесай

Саган дебютира в Джиро д‘Италия през 2020

Бившият международен първенец Петер Саган удостовери дебютното си присъединяване в Обиколката на Италия, откакто маршрутът за Джирото през 2020 бе публично разгласен в Милано.

29-годишният словак ще се включи и в Тур дьо Франс, където държи върха за най-вече победи със зелената фланелка – цели седем пъти. „ С наслаждение ви споделям, че на 9-и май ще бъда на стартовата линия в Будапеща, подготвен да се боря за крайния триумф в тази емблематична конкуренция в първото си присъединяване “, стартира някогашният троент международен първенец. „ Италия има особено място в сърцето ми. Това е страната, където завоювах първата си международна купа през 2008 и където прекарах немалка част от годините ми като професионален колоездач, карайки за италиански отбор. В последните 10 години имах достойнството и привилегията да се състезавам толкоз доста пъти в някои от най-престижните надпревари в Италия, само че постоянно съм си мислел, че нещо липсва – и това е Джиро д‘Италия ”.

Еквадорецът Ричард Карапас победи в тазгодишното издание на обиколката, която започва в Болоня и приключи във Верона. Първите три стадия от Джирото следващата година ще се проведат в Унгария – 14-ият път, в който надпреварата ще стартира отвън Италия. Изданието през 2018 започва в Йерусалим, първият път, в който една от трите огромни обиколки стартира отвън Европа. Триседмичното съревнование ще започва на 9 май с 9.5 км самостоятелно по часовник по улиците на Будапеща, и ще завърши на 31 май в Милано. „ Имайки поради първите три стадия в Унгария, Джиро д‘Италия през 2020 ще ми разреши да карам покрай Словакия и съм сигурен, че поддръжката на словашката аудитория ще се усети по време на надпреварата “, приключи Саган.

Вторият стадий, който ще пасне на спринтьорите, също започва от Будапеща преди да покрие 193 км до северозападния град Гьор. Третият стадий ще стартира от централния град Секешфехервар и ще продължи 197 км до Нагиканиша в югозападна Унгария. Състезанието идва в Италия на 12 май за три стадия в Сицилия. Предстоящото издание включва седем хълмисти завършека, в това число и първия стадий по часовника в Будапеща. За първи път в 103-годишната история на конкуренцията ще се организира стадий в границите на военна база. Италианската военновъздушна база в Риволто, покрай Удине в североизточна Италия, която е дом на акробатичния отбор Фрече Трикольори “, ще одобри стадий номер 15. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР