Бившият световен шампион Дженсън Бътън заяви, че е шокиран, че

...
Бившият световен шампион Дженсън Бътън заяви, че е шокиран, че
Коментари Харесай

Бътън е шокиран, че Фетел напуска Ферари

Бившият международен първенец Дженсън Бътън съобщи, че е шокиран, че Себастиан Фетел няма да кара за Ферари идващия сезон и че ще бъде „ полуда “, в случай че отборът го е принудил да напусне.

Италианският отбор съобщи предходната седмица, че четирикратният международен първенец от Германия ще напусне в края на сезона, откакто договарянията за нов контракт по този начин и не стигнаха до позитивна развръзка. Наскоро стана ясно, че Карлос Сайнц ще размени Фетел от идващия сезон и ще бъде сътрудник на Шарл Льоклер. Германските медии излязоха с информация, че Фетел, който завоюва 14 надпревари с Ферари и е третият най-успешен водач в историята на великия отбор, е отхвърлил предложение за едногодишно удължение с понижена заплата, само че 32-годишният играч съобщи, че финансовите аргументи не са изиграли роля в взаимното решение.

„ Ако е бил заставен да напусне, за мен това е полуда. Той показва скоростта си предходната година. Имаше тежък миг през сезона, когато Шарл се представяше на в действителност доста високо равнище и това му се отрази душевен. Но той се върна силен…със сигурност е водач, който всеки би избрал в тима си във Ф1. Явно има нещо друго. Не знам дали Ферари вървят по пътя да нямат двама първи избора за водачи, само че за мен това е необичайно решение и съм към момента шокиран, че Себастиан няма да бъде в червен болид “, показа международният първенец от 2009 за Sky Sports.

Сезон 2020 към момента не е стартирал публично поради пандемията от ковид. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР