Бившият старши треньор на Левски и Лудогорец - Димитър Димитров

...
Бившият старши треньор на Левски и Лудогорец - Димитър Димитров
Коментари Харесай

Херо с критика към титуляр на Левски и заключение: Има бели петна в отбора

Бившият старши треньор на Левски и Лудогорец - Димитър Димитров - показа мнението си за дербито сред двата тима. Херо направи и разбор на представянето на " сините " като разгласи, че съставът се нуждае от класни попълнения. Димитров добави, че бранителят Драган Михайлович е муден и няма динамичност и скорост.

" Орлите " съумяха да завоюват трагично с 2:1, откакто Пирос Сотириу вкара гола на триумфа в 90-ата минута.

" Треньорът на Лудогорец Шимунджа 100 % беше сюрпризиран от постройката с трима централни бранители на Левски, доста хора бяха сюрпризирани, изключвам себе си. Поведението на Левски в доста аспекти изненада домакините. Самата статистика от първото полувреме - удари, корнери, е в интерес на Левски. Лудогорци не съумяха да се настроят за тази изненада и най-малко до почивката гостите бяха по-добрият тим. За 2-3 дни мъчно може с тактическа работа да изчистиш функционалностите на футболистите в двете етапи на играта, само че бях прелестно сюрпризиран, че множеството футболисти бяха доста бързо приспособени към дилемите, които им бяха сложени за класификация 3-5-2. За 3 дни сините даже надвишиха упованията ми.
 Скоро Тиаго ще има картотека в Лудогорец
Скоро Тиаго ще има картотека в Лудогорец

Бави се дълго

В школите съвсем не се упражняват такива неща, няма вариативности, за огромна страдание треньорите работят и почистват единствено една сграда. Децата от рано би трябвало да умеят да се приспособяват, да са наясно с плюсовете и минусите на една и на друга скица. Винаги с интерес виждам тимове с разнообразни схеми, с цел да видя по какъв начин им противодействат противниците. Знам почти преимущества и дефекти на постройките. Затова в Разград ми беше забавно да следя и детайлите на изненада, с коитоo Левски подходи, в това по какъв начин излизат да пресират високо, кой се наема да затваря, тъй като те, играейки с тази скица, постоянно свободните хора се получават крайните бранители на Лудогорец. Беше ми забавно да видя в другите зони кой излиза, кой накланя, кой пренарежда и беше много любопитно.

Левски игра с двама нападатели, като Велтон бе вляво, а Бари в дясната зона и подкрепени откъм гърба от Илиян Стефанов. Почти във всяка една офанзива той има възприятие да я поддържа, да налива в наказателното поле, при гола на Бари той също бе в пеналтерията и по този метод открадна вниманието на централните бранители, за които постоянно е по-трудно, когато има повече хора в тази зона. Губи се концентрацията им и в това отношение Левски сносно успяваха да прегрупират и преливат от едната фаза на игра в другата. Стефанов би оказал помощ отсега нататък освен това преливане. В Разград ми се искаше да видя като повече от Левски играта на халф-бековете им Галчев и Михайлович, там липсваха динамичността и поддръжката във фаза офанзива. Примерно Интер, Челси, Аталанта при тази скица имат извънредно дейни хора на тези постове. Това ми се искаше от Левски като добавена стойност. По-голяма интензивност, изключително един на един и поддръжката на офанзивата от противоположната страна, те бяха много надалеч, надълбоко в своята половина.

След 65-70-ата минута към този момент и кондицията си сподели думата. На база това, че някои играчи не бяха водили пълноценна подготовка, смъкнаха темпото, примерно Георги Миланов. И тук към този момент необятната скамейка си сподели думата, това е да имаш хора, които, като вкараш, и това да не окаже въздействие на държанието на тима и играта като цяло. Лудогорец в това отношение е доста напред, без конкуренция. Все още не се вижда почерк при новия треньор и да се приказва за разлика с Дамбраускас, е рано. Имат нови футболисти и се желае време за стиковка и връзки сред играчи и звена.

При Левски би трябвало доста работа, както и селекция, с цел да се вдигне още качеството. Има бели петна в тима, позиции, на които наложително трябват нови хора. Един-двама качествени футболисти могат много да вдигнат равнището. Един, който с разсъдък, убеденост и самочувствие да даде успокоение при контрола на събитията. И краен бранител вдясно, при Михайлович няма експедитивност, динамичност и скорост. Той мъчно играе на високо движение, би трябвало да се включва по-често, да е като ранния Живко Миланов или Дъстли Мулдер ", разяснява Херо пред " Тема спорт ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР