Бившият сръбски вратар на Литекс, Лудогорец, Локомотив - София осъди

...
Бившият сръбски вратар на Литекс, Лудогорец, Локомотив - София осъди
Коментари Харесай

Сръбски вратар на наши футболни грандове осъди прокуратурата

Бившият сръбски вратар на " Литекс ", " Лудогорец ", " Локомотив " - София осъди прокуратурата на 10 хиляди лева обезщетение за неимуществени вреди. Урош Голубович е бил упрекнат в закана с ликвидиране и нанасяне на лека телесна щета, само че досъдебните производства са били прекъснати, поради липса на доказателства.

На 13 ноември 2012 година вратарят е взел участие в сдърпване на светофар в столичния квартал " Люлин ". При ръководството на лек автомобил " Ауди " по бул. " Европа " към Граничен контролно-пропусквателен пункт - Калотина подхванал прекъсване. По това време чул нападателен и нескончаем звуков сигнал от клаксон на автомобила, движещ се зад него. Водачът В.М. отворил шофьорската врата на колата на футболиста и почнал да го псува по най-груб и пошъл метод. При самозащита Голубович нанесъл с пестник удар по В. М., който паднал на земята. Инцидентът бил видян от намиращи се наоколо полицейски чиновници, които разтървали двамата.
По същото време Голубович е бил професионален играч - вратар на ПФК " Лудогорец ". През 2013 година прокуратурата е образувала досъдебно произвеждане за закана с ликвидиране и лека телесна щета. Близо 7 година по-късно това за заканата с ликвидиране е било прекъснато заради липса на осъществено закононарушение. За нанесената телесна щета е било спряно по същата причина, а на другия водач е било указано, че може да подаде просба, само че такава не била подадена и то също е било прекъснато.
През това време футболистът прекратил дейна спортна кариера и се прибрал в Република Сърбия, като упълномощил юрист в България. Междувременно обаче бил издадено разпореждане за неговото задържане за 72 часа. Пред Голубович имало два разновидността - да не влиза повече в България, при който и до сегашния миг воденото против него наказателно произвеждане евентуално нямаше да е завършило, или да се яви за покачване на обвиняване с цената на задържането му за 72 часа.
Той избрал втория вид и на 2 октомври 2017 година, подготвен за идните дни в следствения арест, влезнал в България през Граничен контролно-пропусквателен пункт - Калотина. Там го задържали и отвели за покачване на обвиняване. Закаран бил в следствения арест, а наблюдаващият прокурор внесъл искане за налагане на мярка задържане под стража, което било оставено без почитание. Така сърбинът бил освободен на 5 октомври 2017 година

В исковата си молба до Софийски градски съд против прокуратурата твърди, че е изпитал мощни отрицателни прочувствени прекарвания, довели до депресивно въодушевление, тревога, интензивно напрежение, терзание, прочувствена неустойчивост. Към момента е възобновено психологичното му действие, само че към момента не е премахнат загатна за претърпяната психотравма, претърпяното оскърбление, накърненото самочувствие и достолепие. В показанията си брачната половинка му и негов другар, споделят, че той бил в потрес, нервозен и обезпокоен. Затворил се е в себе си, спрял е да се среща с другари, бил е печален. Притеснявал се е за бъдещето си. Тревожел се е за децата си. Премълчал е протичащото се както пред тях, по този начин и пред родителите си, с цел да не ги тормози.
Съдът е безапелационен, че несъмнено е открито, че в резултат на противозаконното обвиняване той е претърпял неимуществени вреди, и би трябвало да получи обезщетение. Вместо поисканите от него обаче 35 хиляди лева, съдът постанови прокуратурата да му даде 10 хиляди лева, както и да му покрие разноските по делото.

Решението на Софийски градски съд не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Апелативен съд- гр.София.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР