Бившият служебен заместник-министър на правосъдието и адвокат Иван Демерджиев няма

...
Бившият служебен заместник-министър на правосъдието и адвокат Иван Демерджиев няма
Коментари Харесай

ОБРАТ: Иван Демерджиев отказа да става зам.-министър на МВР

Бившият длъжностен заместник-министър на правораздаването и юрист Иван Демерджиев няма да бъде заместник-министър на вътрешните работи. Това оказва се от негово изказване, изпратено до медиите. Демерджиев удостовери истинността на текста пред Българска телеграфна агенция.

“Tвърдо имам вяра, че позицията, от която мога да направя решителни нови стъпки в битката с корупцията и за одобряване на върховенството на правото, не е на длъжността заместник-министър на вътрешните работи”, показва Демерджиев.

В изказването той изяснява, че на 22 март се е появила информация за неговото назначение като заместник-министър на вътрешните работи. В последните месени е водил диалози с представители на Министерския съвет по отношение на вдишване на роля в битката с корупцията, в това число и преминавайки през този пост на заместник-министър.

Той добавя, че в диалозите е изразявал своите съображения и обструкции по отношение на мястото му в Министерство на вътрешните работи: „ Винаги съм показвал подготвеност да продължим разговора и да намерим формата и метода да работим взаимно за положителното на страната ни “.

„ Към 22.03.2022 година тези съображения и обструкции не бяха отпаднали и не бях получил изясненост по значими за мен въпроси, касаещи ролята, която се чака да поема.

Диалогът сред мен и изпълнителната власт продължи и в миналите дни. Дълбоко почитам министър Бойко Рашков и имам вяра, че той прави всичко по силите си да се пребори посредством потенциала на Министерство на вътрешните работи с порочните феномени от последните години “, декларира Демерджиев.

По думите му, той не е получил до дъно изясненост за това какво се чака от него и при какви условия му се предлага да реализира заложените цели.

„ Не имам вяра, че препоръчаната ми позиция в актуалната обстановка ще ми разреши да извърша главното си предпочитание – да оказа помощ за действителната смяна в България “, приключва Демерджиев и добавя, че е подготвен да продължи битката за налагане върховенството на правото и осъществяване на същинска правосъдна промяна със средствата, с които разполага.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР