Бившият служебен икономически министър Даниела Везиева, а преди това съветник

...
Бившият служебен икономически министър Даниела Везиева, а преди това съветник
Коментари Харесай

Завихря ли се нов скандал около съветничката на Нинова - Даниела Везиева?

Бившият длъжностен стопански министър Даниела Везиева, а преди този момент консултант на Кирил Петков, до момента в който самият той бе длъжностен министър на стопанската система, бе назначена преди няколко дни за член на съвета на шефовете на държавния " Холдинг БДЖ ". Решението е на транспортния министър Николай Събев - нейн съгражданин от Русе.

Припомняме, че Везиева е подписала декларация по реда на Закона за обществените предприятия. Декларацията е забележима в Търговския указател. В т. 10 от декларацията, каквото е и условието на закона, Везиева е показала, че не е член на политически кабинет! В същото време цялото общество знае, че от 4 януари 2022 година тя е и член на политическия кабинет на Корнелия Нинова в Министерството на стопанската система и промишлеността.

 Декларацията на Даниела Везиева Декларацията на Даниела Везиева Източник: Zonanews
От тук следват няколко въпроса към Везиева и Нинова:
Кога е освободена от политическия кабинет на Нинова, с цел да подпише тази декларация?Вярно ли, че се прави опит да бъде предопределена на различен пост при Нинова, с цел да получава 2 заплати по едно и също време?Вярно ли е че ще бъде преназначена на длъжността експертен помощник още веднъж към политическия кабинет?Ако е още веднъж член на политическия кабинет може ли да взима 2 заплати?
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР