Бившият сирийски министър и член на толерираната от Дамаск опозиция

...
Бившият сирийски министър и член на толерираната от Дамаск опозиция
Коментари Харесай

Башар Асад ще има двама съперници на президентския вот

Бившият сирийски министър и член на толерираната от Дамаск съпротива ще се изправи против Башар Асад на президентските избори този месец, заяви Конституционният съд в понеделник.
Назначеният от Асад орган утвърди единствено три от 51 кандидатури за присъединяване в изборите на 26 май, измежду които и самият 55-годишен президент, за който се очакваше да завоюва мандата. Председателят на съда съобщи в конференция, излъчена по държавната телевизия, че Абдала Салум Абдала, държавен министър от 2016 до 2020 година, е утвърден да се кандидатира за президент.
 Асад с дамска конкуренция за президентските избори в Сирия Асад с дамска конкуренция за президентските избори в Сирия
Настоящият президент на Сирия Башар Асад е подал молба до Върховния парламентарен съд на страната за регистрация като претендент за през...
Третият претендент беше посочен като Махмуд Марей, член на така наречен " толерирана съпротива ", от дълго време определяна като продължение на режима от намиращи се в заточение опозиционни водачи.
Всичките други 48 заявки бяха отхвърлени за " неспазване на конституционните и законови условия ", сподели ръководителят на съда, без да прецизира детайлности.Те имат период до 7 май да апелират.
Кандидатите трябваше да получат поддръжка от най-малко 35 членове на Народното събрание, като всеки от тях има право да поддържа единствено един претендент.
Намиращите се в заточение водачи на опозицията де факто са изключени от изборен закон, който планува претендентите да са живели непрестанно в Сирия най-малко през последното десетилетие.
 Дамаск към Европейски Съюз и Организация на обединените нации: Никакви сделки за Сирия без нашия народ Дамаск към Европейски Съюз и Организация на обединените нации: Никакви сделки за Сирия без нашия народ
В понеделник и вторник Европейският съюз и Организация на обединените нации са съпредседатели на петата конференция в Брюксел на тематика „ Подкрепа за бъдещето на...
Изборите ще бъдат вторите от началото на спора, в който починаха над 388 000 души и принуди повече от половината от предвоенното население на Сирия да напусне домовете си.
Дамаск предложения депутати от съюзнически страни като Русия, Иран, Китай, Венецуела и Куба да следят изборния развой.
В Ню Йорк западните членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, водени от Съединени американски щати, Франция и Англия, отхвърлиха авансово резултата от вота на 26 май, позиция, оповестена от Русия като " неприемлива ".
Асад, който към този момент е на власт от 21 години, беше определен с референдум през 2000 и 2007 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР