Бившият шеф на здравеопазването в мандата на Здравко Димитров в

...
Бившият шеф на здравеопазването в мандата на Здравко Димитров в
Коментари Харесай

Ексшефът на здравеопазването в Пловдив става контрольор най-голямата общинска болница

Бившият началник на опазването на здравето в мандата на Здравко Димитров в Община Пловдив – доктор Калин Калинов ще поеме нов пост. Той е единственият, който е подал документи и е утвърден за състезанието за инспектор на най-голямата общинска болница МБАЛ „ Св. Пантелеймон “.
Прочетете още
В началото на мандата той бе освободен от дирекция „ Здравеопазване “, а по-късно за малко бе инспектор в другата общинска болница МБАЛ „ Св. Мина “. Той обаче бе освободен от поста от шефа Мария Горева.

От Община Пловдив оповестиха позволените претендентите за други 5 лечебни заведения, като състезанията са за общо 14 общински компании.

На най-печелившото лечебно заведение към Община Пловдив – „ Комплексен онкологичен център “ позволен е Стефан Павлов. В   " Център за кожно-венерически болести - Пловдив ” ЕООД също единствено един претендент е подал документи – Кристина Халчева.  Комисията, отпред със зам.-кмета Иван Стоянов, ще препитва Никола Лилков за МБАЛ „ Св. Мина “. Единственият претендент за инспектор на Спортния диспансер е Ели Копаранова.

В „ Центъра за психологично здраве “ до финала са стигнали двама – Даниел Макенян и Димитър Згуров.

Всеки един от контрольорите получава на месец заплащане, което се равнява на три минимални работни заплати или 2799 лв. на месец.

Сред условията са такива за висше обучение " магистър “ по медицина, стопанска система или право; минимум 5 (пет) години професионален опит; да не са осъждани за съзнателно закононарушение от общ характер; да не са били членове на директорски или надзорен орган на дружество; да не са в роднинска връзка с някой от управлението на лечебното заведение и други.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР