Бившият шеф на Булгаргаз Николай Павлов пристигна на разпит в

...
Бившият шеф на Булгаргаз Николай Павлов пристигна на разпит в
Коментари Харесай

Освободеният директор на "Булгаргаз" Николай Павлов влезе на разпит в прокуратурата

Бившият началник на " Булгаргаз " Николай Павлов дойде на разпит в Софийската градска прокуратура, откакто на 29 януари 2022 година Съветът на шефовете на Българския енергиен холдинг освободи целия ръб на шефовете на " Булгаргаз ". Отстраненото управление дефинира тези дейности като политически стимулирани.

Няколко дни по-късно министър председателят Кирил Петков разгласи скандално, че ще има обвинявания за високите цени на газа. Това даде съображение голям брой коментатори и политици да се възмутят от тези негови думи. Основателните въпроси бяха дали България продължава да е демократична страна, откакто изпълнителната власт към този момент раздава обвиняванията и приканва към арести.

За изпълнителен шеф на сдружението е определен Людмил Йоцов, на мястото на Николай Павлов. От своя страна Павлов сподели, че е потресващо това, което се случва.

" Лъжа е, че Булгаргаз е отказал евтини количества азерски газ, противоположното е. Избегнати бяха милиони долари неустойки, които българската страна трябваше да заплаща. Успяхме да вкараме вероятните количества азерски газ. Ръководили сме се от ползите на страната и Булгаргаз. Най-ниската цена на газа от страните в Европейски Съюз е в България ", сподели Павлов.

Според него всичко това се прави с една цел - да се злепостави сдружението, да се банкрутира и да се отворят неговите пазарни позиции за частни компании, които другояче не могат д апреборят държавната " Булгаргаз ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР