Бившият шампион на Откритото първенство на САЩ по тенис Доминик

...
Бившият шампион на Откритото първенство на САЩ по тенис Доминик
Коментари Харесай

Доминик Тийм: Тази година е последният ми шанс да си върна нивото

Бившият първенец на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис Доминик Тийм призна, че този сезон е " последният му късмет " да си върне равнището на игра, което чака от себе си и да се изкачи още веднъж в международната класация, откакто изпадна от форма поради серия от травми, съобщи Ройтерс.

30-годишният някогашен номер 3 в света се бори да се върне в топ форма, откакто получи травма на китката през 2021, поради която претърпя интервенция и отсъства дълги месеци, като през 2022 той излезе от Топ 300.

Двукратният финалист от " Ролан Гарос " приключи 2021 на 98-о място в ранглистата на АТП и се надяваше да продължи изкачването си, само че загуби още в първия кръг на Откритото състезание на Австралия.
" Виждам това като моя финален късмет. Ако го направя, ще стане бързо ", сподели Тийм пред австрийския вестник " " Дер Стандард ".

" От две години се върнах след травмата и приключих 2022 на 100-о място, а предходната - на 98-о. Ако приключи и тази година на сходна позиция, ще се замисля дали си коства. От две години към този момент мисля, че би трябвало да трансформира нещо. Разбира се, това зависи от мен. Преследвам възприятието да играя добър тенис по време на мачовете ", като още той. Тийм разкри още, че се е разделил с дългогодишния си треньор Бенямин Ебрахимзадех. / БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР