Бившият селекционер на националния отбор на Русия и старши треньор

...
Бившият селекционер на националния отбор на Русия и старши треньор
Коментари Харесай

Владимир Алекно официално пое националния отбор на Иран! Договорът е до края на Олимпиадата

Бившият селекционер на националния тим на Русия и старши треньор на съветския гранд Зенит (Казан) Владимир Алекно е новият ментор на националния тим по волейбол на Иран за мъже.
Както оповестява, договорът с Алекно е подписан до края на Олимпийските игри в Токио, които би трябвало да се проведат през 2021 година. Специалистът стартира работата си още през ноември.

“Алекно е задължен да разучи националната и задграничните шампионати, с цел да дефинира състава на Иран за Лигата на нациите, а също по този начин и за Олимпийските игри в Токио”, съобщи президентът на Иранската волейболна федерация Мохамад-Реза Даварзани .

Помощник на Владимир Алекно ще бъде италианецът Томазо Тотоло , който от 2013 година оказва помощ на съветския експерт в Зенит.



На Олимпийския шампионат Иран е в Група А дружно с тимовете на Япония, Полша, Италия, Канада и Венецуела. В Група В – Бразилия, Съединени американски щати, Русия, Аржентина, Франция и Тунис.

Дебютън на Алекно за националния тим на Иран би трябвало да се състои на 14 май в шампионат от Лигата на нациите в Китай.

В первия ден иранците играят с Япония, а във втория против Русия.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР