Бившият селекционер на националния отбор на България по футбол Красимир

...
Бившият селекционер на националния отбор на България по футбол Красимир
Коментари Харесай

Красимир Балъков: След време Ивелин може да размисли

Бившият селекционер на националния тим на България по футбол Красимир Балъков отговори на редица значими въпроси, заложени му от Sportal.bg и свързани със протичащото се във футбола у нас по време на изключителното състояние. В момента той съблюдава, наложените ограничения в Германия със своето семейство.
 Михаил Иванов: Италия ми липсва, уповавам се да се върна скоро
Михаил Иванов: Италия ми липсва, уповавам се да се върна скоро

Бившият вратар на Левски чака второто си дете

" Поздрави на всички! В положително здраве съм. В момента и времето е слънчево, тъй че има въодушевление. И в Германия всеки ден се приказва за ковид. Опитваме се да намерим баланс сред това, което се набива в нашите глави и нашето психическо състояние. Когато тези неща ти се повтарят непрекъснато, доста хора ги взимат на съществено. Апелът ми към българите е да бъдем дисциплинирани и да съблюдаваме това, което ни споделят. Нещата ще се оправят ".

" Сега спортът е на втора позиция. Най-важно е здравето на хората. Спортистите нормално по-бързо се ориентираме в обстановката. Чувствам се добре. В последно време пътувах доста. 15-20 дни съм под карантина. Може да се каже, че съумях да се възстановя. Човек схваща какъв брой е изтощен от това, което е правил, в моменти, в които би трябвало да бъде затворен у дома. Опитвам да обръщам внимание на други неща, за които съм нямал толкоз време. Всеки ден мога да упражнявам спорт. Това е доста значимо за спортистите. Разбира се, съблюдавам разпоредбите, които са ни дадени от държавното управление. Използвам пълноценно времето, в което би трябвало да бъдем у дома ".

За бъдещето на футболните шампионати

" Трудно може да се каже по кое време би трябвало да стартират шампионатите. Всяка страна е наранена по друг метод. Иска ми се това да стане колкото може по-бързо. Това е обществен артикул, който доста хора чакат с неспокойствие. Трябва да се изчака, с цел да се види дали шампионата може да стартира. Редно е доста клубове да заложат на повече българи след тази обстановка. На мен не ми се желае да падаме надолу финансово. Така или другояче не сме конкурентоспособни на европейския футбол. Ще бъде добре, в случай че успеем да задържим това, което имаме в българския футбол. Действително ще бъде доста тежко. При всички положения коронавирусът ще докара до промени в бизнеса и футбола ".

За националния тим

" Не желая да поглеждам обратно. В момента националният тим има различен селекционер и му притискам палци с две ръце. Това, че няма да има Европейско състезание тази година, може да бъде единствено плюс за нас, тъй като ще има повече време за подготовка. Контузените футболисти ще се възстановят, което ще е добре за нас. Трябва да работим. Ако не се предприеме нищо за развиването на ДЮШ, ще сме на същото състояние.

Когато бях треньор на националния тим, имах доста положителни връзки с Ивелин Попов. Мога да кажа единствено позитивни неща за него. Решението си е негово. Разумни хора сме и откакто удостоверява за следващ път, че няма да се завърне, би трябвало да му благодарим и да затворим тази страница.

Имаше страдание, че не участвах на Европейското. Ако имах втори късмет, щях да играя. 98-а година също се отхвърлих от националния тим, тъй като смятах, че съм на възраст и взех решение да дам път на младите. След това ме накараха да се върна в националния тим и взех решение да оказа помощ. Във футбола всичко е допустимо и след време може Ивелин да размишления. Той е футболист, който постоянно може да бъде в националния тим. Ако гледаме действително на нещата, нямаме подобен избор, че да се откажем от Ивелин Попов. Категорично е отказал и би трябвало да уважим неговото решение.

Лидерът би трябвало да бъде колективът. Мисля, че и господин Дерменджиев го е схванал. Разбира се, че има опитни футболисти.

Като човек, минал през Германия и живял повече в чужбина, обичам да си върша проекти, които мога да осъществявам действително. Моите проекти са в треньорската специалност и началник в клубния футбол, а не началник в БФС ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР