Бившият селекционер на националния отбор на България Камило Плачи напусна

...
Бившият селекционер на националния отбор на България Камило Плачи напусна
Коментари Харесай

Бивш селекционер на България напусна Факел

Бившият селекционер на националния тим на България Камило Плачи напусна поста старши треньор на съветския клуб Факел (Новий Уренгой) по здравословни аргументи.
View this post on Instagram

През декември 64-годишният италиански експерт, който води България от 2012 до 2014 година, прекара ковид, откакто изкара 26 дни в инфекциозното поделение на градската болница в Новий Уренгой.
Треньорът трябваше да се върне към работа в края на януари,, само че не съумя да си възвърне и взе решение да не рискува здравето си.

Плачи пое Факел през февруари 2017 година. Под негово управление отборът от Новий Уренгой завоюва Чалъндж къп през 2017 година, а също по този начин стигна до бронзовите медали в шампионата на Русия през 2019 година и на Световното клубно състезание през 2018 година.
View this post on Instagram

След напускането на Камило Плачи за негов заместител отпред на Факел е назначен Роман Яковлев, който управлява отбора от Новий Уренгой от 5 декември. Факел заема 5-о място във краткотрайното класиране на Суперлигата на Русия, откакто завоюва 13 от своите 20 мача.

«ФАКЕЛ от все сърце благодари на Камило Плачи за свършената работа, за отдадеността на и професионализма и му желае здраво здраве и забавен нов „ спокоен “ живот! “, се споделя в формалното известие на Факел.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР