Бившият селекционер на България и ЦСКА и настоящ на казахстанския

...
Бившият селекционер на България и ЦСКА и настоящ на казахстанския
Коментари Харесай

Стойчо Младенов: Никой не защитава треньорите в България

Бившият селекционер на България и ЦСКА и сегашен на казахстанския Кайсар Стойчо Младенов има вяра, че един от главните проблеми на българския футбол е незащитеният статут на треньорската специалност.

„ Мисля, че Българският футболен съюз в лицето на Борислав Михайлов най-сетне би трябвало да се ангажира и да вземе решение за треньорите. Треньорите нямат сигурна в България. Треньорите са подхвърлени от притежателите и са употребявани по всевъзможен метод. По този метод не се работи професионално. Треньорите нямат самочувствие, нямат убеденост и непоклатимост, а когато всичко това липсва, естествено се отразява на работата “, разяснява Стойчо Младенов на Летище „ София “.

„ Когато треньорът е предпазен финансово и от контракта си, тогава има самочувствието и увереността и работи професионално. От това би трябвало да се стартира. От доста години разясня, че по този начин би трябвало да стане. Как да стане, по какъв начин да идва изпод подрастващо потомство, когато се работи несериозно. Тази лекомисленост идва от притежателите, тъй като не дават това, което един треньор заслужава и би трябвало да получава “, сподели още той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР