Бившият съветник в кабинета на президента Олексий Арестович изрази мнение

...
Бившият съветник в кабинета на президента Олексий Арестович изрази мнение
Коментари Харесай

Нечувано! Арестович предложи размяна на окупираните земи за НАТО

Бившият консултант в кабинета на президента Олексий Арестович изрази мнение по какъв начин Украйна може бързо да стане пълновръстен член на НАТО. За задачата ще би трябвало да се откаже от териториите. Той сподели това по време на разговор с съветската журналистка Юлия Латинина.

Според него оставянето на 20% от територията, която краткотрайно е под контрола на Руската федерация, не е толкоз неприятна концепция, в случай че по-късно Украйна незабавно стане член на Алианса, както се предлага.

" Ние държим 80% от територията. Оказва се, че множеството страни, както ни дават обещание, стопират войната и се причисляват към НАТО. Мнозина могат да кажат, че това е свръхисторически късмет ", се споделя в известието.

Такъв вид, отбелязва Алексей Арестович, би бил извънредно сходен на историята на разграничена Германия, т.е. разновидността „ ФРГ-ГДР “.

Гаранциите на НАТО няма да важат за окупираните територии, само че Украйна в този случай няма да се откаже изцяло от своите земи. Те ще бъдат върнати по различен метод, без военна интервенция.

„ По принцип, до момента в който никой не ни чува и сме сами, това е доста добра договорка “, продължи Алексей Арестович.

Той също по този начин има вяра, че в случай че Украйна продължи да се бори в бъдеще за всички територии, тогава това ще коства на Украйна 200 хиляди човешки живота и стопанската система ще бъде изцяло унищожена.

Кабинетът на президента не реагира по никакъв метод на изказването на някогашния консултант, само че управляващите имат ясна официална позиция по отношение на окупираните територии. Без цялостното връщане на границите от 1991 година не може да се приказва за преустановяване на войната.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР