Бившият руски президент и премиер Дмитрий Медведев намекна, че Русия

...
Бившият руски президент и премиер Дмитрий Медведев намекна, че Русия
Коментари Харесай

Медведев намекна, че Русия няма да помогне на Пашинян за Карабах - не харесва поведението му

Бившият съветски президент и министър председател Дмитрий Медведев загатна, че Русия няма да помогне на Армения за споразумяване на спора в Нагорни Карабах, тъй като Москва не е удовлетворена от държанието на Тбилиси. Сега Медведев е ръководител на Съвета за сигурност на Русия.

Той съобщи в обществените мрежи, че Москва съди своите " братя " съгласно постъпките им и не счита да поема отговорност за непознати " бездарни провали ".

" Веднъж мой сътрудник от братска страна ми сподели: " За вас съм непознат, няма да ме приемете. " Отговорих каквото трябваше: " Ще съдим не по биографията, а по постъпките ". След това той загуби войната, само че някак необичайно резервира поста си. После той реши да трансферира отговорността за бездарното си проваляне на Русия. " – разяснява Медведев.

Явно визирайки премиера на Армения Никол Пашинян, той споделя, че става дума за " сътрудник ", който се отказал от част от територията на страната си, почнал да се заиграва с НАТО и изпратил брачната половинка си на запад с " бисквитки ".

Припомняме, през годините Русия твърдеше, че поддържа Армения и я пази, в това число във връзка с карабахския конфлит.Същевременно Кремъл използваше обстановката в Нагорни Карабах, с цел да държи Армения според.

Последното спокойно съглашение с Азербайджан също беше квалифицирано от Москва и подписано под диктовката на Кремъл, макар изразеното противоречие от страна на Пашинян и недоволството на арменското общество от наличието на документа. Въз основа на съглашението в Нагорни Карабах бяха ситуирани съветски сили, само че те не извършиха уговорката си да обезпечат на арменското население прекосяване през Лачинския кулоар.

Преди дни Пашинян съобщи, че съветските миротворци са се провалили и че Армения не може да разчита на Русия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР