Бившият руски президент Дмитрий Медведев призова за анексирането на украинския

...
Бившият руски президент Дмитрий Медведев призова за анексирането на украинския
Коментари Харесай

Медведев: Превземането на Киев е необходимо

Бившият съветски президент Дмитрий Медведев прикани за анексирането на украинския пристанищен град Одеса и вероятно завладяване на столицата Киев на по-късен стадий.

" Одеса, върни се вкъщи ", съобщи Медведев, който сега е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, по време на изявление, оповестено през днешния ден в канала му в " Телеграм ". Бившият президент твърди, че градът е съветски във връзка с езика, историята и хората, които живеят там. " Това е наш съветски град ", добави Медведев. 

 Медведев, който се счита за съдружник на президента Владимир Путин, сподели, че не знае в кой миг Русия би трябвало да спре нашествието си. Самият Путин също неведнъж е приказвал за Одеса като за съветски град, само че в никакъв случай не е споменавал за вероятно завладяване на пристанищния град толкоз недвусмислено, както Медведев в този момент, отбелязва ДПА. 

Според Медведев завладяването на Киев е належащо, " в случай че не в този момент, то на по-късен стадий ". По думите му градът е с съветски корени, само че е ръководен от " интернационална тайфа от врагове на Русия ". 

Русия се провали в опита си да превземе Киев при започване на пълномащабната инвазия преди съвсем две години, а Одеса също остана под украински надзор, написа Българска телеграфна агенция.

 
58-годишният Медведев, който беше президент на Русия от 2008 година до 2012 година, пробва да се утвърди като един от твърдолинейните политици в Москва от експлоадирането на войната насам и неведнъж заплаши с приложимост на нуклеарни оръжия против Запада. 

Ако Русия бъде изтласкана до границите си от 1991 година, страната ще пусне нуклеарни бомби освен в Киев, а и в Берлин, Лондон и Вашингтон, съобщи неотдавна Медведев. 

Границите от 1991 година, за които Медведев приказва, са интернационално приетите граници на Русия и Украйна преди анексирането на Кримския полуостров през 2014 година и преди нашествието на Русия в Украйна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР