Бившият румънски национал Флорин Чернат, който е известен бивш футболист

...
Бившият румънски национал Флорин Чернат, който е известен бивш футболист
Коментари Харесай

Румънците си признават, че футболът им е в упадък

Бившият румънски национал Флорин Чернат, който е прочут някогашен футболист на Динамо (Букурещ), Динамо (Киев) и Хайдук (Сплит), изрази паника, че футболът в страната е свалил равнището си доста през последните години.

" Гледам телевизия, виждам какво се случва. Болезнено е, само че би трябвало да забележим действителността. Футболът в Румъния е в крах и това не е добре. Ето за какво споделих не знам какъв брой пъти към този момент - в случай че не се влага в деца и юноши, няма да имаме нищо и в бъдеще.

Сега има всевъзможни атракции в живота, децата не са фокусирани върху футбола и е доста мъчно да ги привлечеш да играят отдадено. Надяваме се да се раждат надарени играчи, най-малко един-двама, само че вижте, нищо не идва изпод. Срамно е за нас, за хората, за страната.

Не знам какво да кажа. Върнете се малко обратно във времето, даже преди 10-15 години. Къде са играли играчите? Имахме 2-3 в Италия, 2-3 в Англия. В Испания по същия метод. Сега има един или двама, които имат по-добра игра този уикенд. Следващата им добра игра е след още един месец. Това не е задоволително ".
 Бивш нападател на Лудогорец и Ботев (Пловдив) укрепи тим от трета дивизия на Румъния
Бивш нападател на Лудогорец и Ботев (Пловдив) укрепи тим от трета дивизия на Румъния

В клуба се надяват на чудо
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР