Бившият рефер от Висшата лига Марк Хелси осъди идеята за

...
Бившият рефер от Висшата лига Марк Хелси осъди идеята за
Коментари Харесай

„Бях съдия от Висшата лига, който се занимаваше с Рой Кийн – сините картони са глупости“

Бившият рефер от Висшата лига Марк Хелси осъди концепцията за въвеждане на сини картони – и има вяра, че чиновниците би трябвало да ръководят играта вярно вместо.

Футболните законодатели IFAB разискват опцията за стартиране на кошчета за грях и сини картони в играта, което може да накара играчите да останат 10 минути игра за цинични нарушавания или прояви на противоречие. Това ще бъде най-забележителната смяна след алените и жълтите картони на Световното състезание през 1970 година Идеята беше необятно подложена на критика.

ФИФА искаше да осведоми в четвъртък, че в началото сините карти няма да се употребяват на елитно равнище. ФА удостовери през 2019 година, че кофите за грехове се тестват на всеобщо равнище. Идеята за сини картони от този момент беше подложена на критика от някогашния чиновник на Висшата лига Халси, който се пенсионира през 2013 година след 14-годишна кариера във висшата лига.

Халси сподели пред The ​​Sun: „ Идеята да се вкарат сини картони във футбола е нелепост. Пробите в аматьорски и юношески м...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР