Бившият редактор на Първи канал Марина Овсянникова избяга от домашен

...
Бившият редактор на Първи канал Марина Овсянникова избяга от домашен
Коментари Харесай

Овсянникова, нахлула с антивоенен плакат в ефир, избяга от домашен арест с дъщеря си

Бившият редактор на Първи канал Марина Овсянникова избяга от домакински арест в нощта на 1 октомври 2022 година дружно с 11-годишната си щерка, сподели някогашният й брачен партньор Игор Овсянников пред RT. С решение на Басманния областен съд на Москва дамата трябваше да остане вкъщи до 9 октомври тази година.

Сега местонахождението на Овсянникова е незнайно, сега се открива от силите за сигурност. Бившият брачен партньор на журналистката сподели, че тя възнамерява да отиде в чужбина с детето си, само че дали Овсянникова в последна сметка е съумяла да реализира проекта си, мъжът не знае.

В момента Овсяникова е обвинена по наказателно дело за разпространяване на имитации за съветската войска.

Повод за инициирането му бяха обществените изказвания, направени от някогашния редактор на Първи канал за хода на специфичната военна интервенция на Руската федерация в Украйна. 

Редакторката на новините на съветския държавен " Първи канал " се появи онлайн в ефир с афиш против войната, след което беше задържана, а Кремъл назова проявата " безчинство ".

 

По-рано Овсянникова беше привлечена към административна отговорност за изказванията си по отношение на НВО и дейностите на съветската войска. Така на 28 юли 2022 година Мещанският областен съд на Москва санкции Овсянникова с 50 хиляди рубли по член от Кодекса за административните нарушавания на Руската федерация за дискредитиране на съветските въоръжени сили.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР