Бившият ръководител на Роскосмос Дмитрий Рогозин ще представлява Запорожка област

...
Бившият ръководител на Роскосмос Дмитрий Рогозин ще представлява Запорожка област
Коментари Харесай

Край на изгнанието! Рогозин вече е сенатор от Запорожска област

Бившият началник на Роскосмос Дмитрий Рогозин ще съставлява Запорожка област в Съвета на федерацията , заяви той за ТАСС.

" Благодарен съм на определения губернатор на Запорожка област Евгений Балицки за оказаното ми доверие да съставлявам този освободен древноруски район в горната камара на нашия федерален парламент ", сподели Рогозин.

Сред предпочитаните задания той уточни подпомагане за вдишване на контрола върху територията на региона (областният център, град Запорожие, е под украински контрол), както и следвоенното споразумяване.

Балицки беше определен за началник на региона на 23 септември от депутатите на украинския парламент, като преди този момент изпълняваше функционалностите на краткотраен губернатор.

По-рано " Ведомости " и " Комерсант " оповестиха, че Рогозин може да стане сенатор от Запорожка област.

Рогозин беше непрекъснат представител на Русия в НАТО от 2008 до 2011 година , след което в продължение на седем години беше вицепремиер, отговарящ за военнопромишления комплекс и поръчките в региона на защитата. През 2018 година той стана началник на Роскосмос.

Рогозин напусна този пост през юли 2022 година Той беше завещан от някогашния заместител министър-председател Юрий Борисов.
 Рогозин:
Рогозин: " Сармат " подсигурява сигурността на Русия през идващите 30-40 години

Американската система за противоракетна защита (ПРО) била безсилна против ракетите

Тогава се появиха спекулации, че Путин е бил неудовлетворен от работата на Рогозин и го е отстранил.

От Кремъл обаче дадоха обещание да " наемат " Рогозин навреме и обявиха, че той няма да остане без работа.

Миналата есен " Ведомости " заяви, че Русия може да сътвори Кримски федерален окръг , а Рогозин да стане делегат на президента. Коментирайки известията, някогашният началник на Роскосмос съобщи, че " в този миг на опасност за страната ни той е подготвен да извърши всяка задача, сложена от Родината ".

През октомври предходната година Рогозин пътува до Запорожката област и съобщи, че е " на фронтовата линия ".

През ноември той оглави група от военни съветници " Царски вълци " в зоната за специфични интервенции в Украйна, като оказваше военно-техническа помощ на военнослужещите от ДНР и ЛНР.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР