Бившият ръководител на френско-японското автомобилостроително обединение Рено-Нисан-Мицубиши (Renault-Nissan-Mitsubishi) Карлос Гон

...
Бившият ръководител на френско-японското автомобилостроително обединение Рено-Нисан-Мицубиши (Renault-Nissan-Mitsubishi) Карлос Гон
Коментари Харесай

В. Майничи: Карлос Гон е имал множество фиктивни компании за превеждане на пари

Бившият началник на френско-японското автомобилостроително обединяване Рено-Нисан-Мицубиши (Renault-Nissan-Mitsubishi) Карлос Гон е е основал по време на ръководството си голям брой фиктивни компании, посредством които превеждал на себе си пари на Нисан, оповестява японският вестник " Майничи ", представен от ТАСС.

Според изданието доближен до Гон правист, живеещ в Ливан, бил учредителят на множеството подставени компании, посредством които средства на Нисан били прехвърляни на персонални сметки на автомобилния магнат, предава Българска телеграфна агенция.

В четвъртък сутринта в жилището на Карлос Гон в центъра на Токио пристигнали чиновници на прокуратурата и го отвели с автомобил, с цел да бъде осъществена процедурата по новия му, четвърти следващ арест. За японското правораздаване не е особено да бъде задържано още веднъж лице, пуснато на независимост под гаранция, отбелязва обявата.

Според предварителното следствие сума от 32 милиона $ е преведена на представителя на концерна в Оман от следения от Гон президентски фонд на автомобилостроителя. Част от средствата - 5 милиона $ - били преведени посредством фиктивни компании и се допуска, че са употребявани за закупуване на яхтата, употребена от Гон и фамилията му.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР